Lättläst version saknas
Tillbaka

Vuxenskolans konstförening    ställer ut

Alla är välkomna att vara med i vår konstförening. För att delta i dragning av årets vinster av konstverk som är inköpta av Vuxenskolans Konstförening behöver du en andel kostar 125:-/år. Kontaktinfo, läs längst ner. 

Kristina Pettersson, Silver, och Camilla Dinnetz ,teckning.
Vernissage: Lördag 28 januari 2018 kl 11.00-13.00

Kristina Pettersson, Silver:
Jag är Ängelholmare sedan 34 år tillbaka. Flytten till Ängelholm och arbete på Sjukhuset lärde mig inte enbart vårdarbete, utan även stickning av tröjor på rasterna och sömnad av kläder på kvällarna tillsammans med arbetskompisarna. Har under en längre tid sytt balklänningar till blivande studenter.

För 7 år sedan stötte jag på mitt nuvarande stora intresse via en kick-off, med mina arbetskamrater på Röntgen, hos Silversmeden Ole K Bydahl! Jag blev direkt fast för detta hantverk, och har sedan dess gått många helg- och kvällskurser inom silversmide. Nu har jag min egen lilla verkstad i hemmet där jag tillbringar så mycket tid jag kan.
Inspiration hämtar jag från naturen, hemmet och moderna trender. Roligast är det att skapa efter personliga önskemål. Och så har jag en förkärlek till allt som gnistrar och blänker.

Min premiärutställning har fått namnet Årstider. 

Camilla Dinnetz - Teckning, tusch
Jag började teckna för bara några år sedan efter att jag tack vare ett par nya tuschpennor plötsligt kom på hur jag kunde ta mitt telefonklotter till nya nivåer, och sedan har jag inte kunnat sluta. Fantasin är det inget fel på och idéerna tar aldrig slut. Jag inspireras bl.a. av en mängd olika gatukonstnärer och illustratörer. 

Tecknandet har verkligen blivit en favoritsysselsättning som fungerar både som avslappning och som terapi. Sonen (prinsen) och hans kanin är ett favoritmotiv. 

Till vardags arbetar jag som röntgensjuksköterska sedan 16 år.

Akvarell

Vernissage: Lördag 25 februari kl 11.00-13.00 

Gudrun Jander: 
Jag är född och uppvuxen i Bjärebygden, men var bosatt i Östersund i 25 år. Där arbetade jag bl a som konst- och kulturskribent på Östersunds Posten. År 2000 flyttade jag tillbaka till hembygden och är sedan flera år bosatt i Hjärnarp. Från detta år arbetade jag heltid som bild- och språklärare på Veinge högstadieskola i Laholms kommun. Pensionär blev jag 2012 och leder sedan flera år akvarellkurserna på Studieförbundet Vuxenskolan.

Djurens värld har alltid fascinerat mig och betyder mycket i mitt måleri. Det blir motiv från drömmar, verklighet och olika upplevelser, som uttrycks i mer eller mindre symboliska bilder.

Med åren har jag fokuserat mer på hästen som motiv, både som mytologisk varelse, men också som den mest formfulländade skapelse som finns. I mitt hjärta är hästen också en nära vän. Formfulländade är också kattdjuren, som då och då dyker upp i mina motiv. Med dem tillförs också en extra krydda av gåtfullhet och mystik. Ibland landar jag också i motiv med får, som symboliserar det jordnära och oskuldsfulla.

Teknikerna jag arbetar i varierar, men ju mer jag målar i akvarell, desto mer grips jag av dess fantastiska register och möjligheter. 

Måleri m.m.

Vernissage: Lördag 25 mars kl 11.00-13.00 

Lena Gavuzzi: 
Konsten har alltid funnits i mitt liv.  I början både som bilder och även som poesi och skulptur. Jag strövade i min barndomsstads små gränder och målade akvareller av de gamla trähusen med sin vackra och invecklade arkitektur. Studieåren ombads jag måla affischer för elevkårens olika aktiviteter. Arbetet förde mig till Båstad och lärarjobb under många år. Jag fortsatte med att måla akvareller av gamla hus, nu i Båstad.  

År 2001, hade jag glädjen att bli antagen till Fria Målarskolan i Halmstad.  Under tre år Fick jag dagligen ägna mig åt kroki, måleri och skulptur med, bland andra,  lärarna Ockie Nidsjö och Olle Waller. En fantastisk tid!. Jag blev sedd o bekräftad i mitt måleri! Sedan dess har  jag målat m akryl olja och/eller blandteknik likväl som akvarell.

Jag har ställt ut mina målningar i Halmstad Galleri ARTE några gånger likaledes i Halmstad Galleri 70, i Båstad på flera ställen bla bokhandelns galleri. På senare år i min egen ateljé o Galleri 91 i Båstad, och på Galleri Strandbadsgården Löderup samt nu även  i Boarps konsthall utanför Båstad. 

Nu fortsätter jag mitt måleri i gruppen Olika stilar, där vi på alla sätt uppmuntrar och inspirerar varandra!

Välkommen på utställning! 

PG 79 06 15-9
Järnvägsgatan 11, ÄNGELHOLM
0768-714 869, www.sv.se/skaneland
(med reservation för ändringar)

Uppdaterat 2017-03-29