Tillbaka

Gosa med Garn - Cirkelledare

Ingrid Malmström har varit cirkelledare för sy- och stickkurser på SV Söderslätt sedan 2005. Hennes stora passion är stickning och denna passion delas med många och ibland blir det trångt när alla deltagarna samlas för att ha en trevlig stickkväll tillsammans i lokalerna på Hamng. 22.

- Det har blivit trendigt igen att sy och sticka, säger Ingrid, som gärna välkomnar nya deltagare till sina kurser. ”Jag tror att i vår stressade tillvaro idag behövs något långsamt som gör vi kopplar av. Det gör man med stickning”

Ingrid är en driven person som gärna drar igång en vantstickartävling, vår- och höstmarknader eller det återkommande evenemanget ”Gosa med Garn”! Förra året strömmade folk från åldern 25-80 år till Svedala Folketshus. Den 23 april är det dag igen! Utställare från hela Skåne kommer till Folketshus i Svedala och man kan delta i olika workshops, besöka butikstorget eller Stick-Akuten. För att se hela eventet följ ”Gosa med Garn” på Facebook.

I Ingrids egen ateljé i Hötofta har hon sin syateljé och på galgarna i ateljén hänger egendesignade kläder i glada färger.
Varje vår och höst anordnar hon en marknad i Hötofta med olika utställare av konsthantverk som ställer ut sina alster, försäljning av växter, keramik, hantverk, textil och garn.

I vår har Ingrid och hennes kursdeltagare från stickcaféet haft en uppskattad konstutställning på Molekylen i
Trelleborg, ”Tant Brun, Tant Grön & Tant Gredelin” där olika sticktekniker visats upp.
Många är de personer under årens lopp som deltagit i
Ingrids kurser och många har blivit vänner för livet.