Tillbaka

Det går toppen för Sjödiken-sångerska

En av våra cirkelledare som bland annat besöker våra äldreboende och dagcenter för att förgylla tillvaron en stund var med i lokaltidningen i Svedala i en fin artikel. 

Utdrag ut lokaltidning i Svedala:

SJÖDIKEN. För två år sedan bestämde sig Sjödikenbon Cicci Landén att pröva sina vingar och försöka leva på musiken. Och det har gått bra. Nu ligger hennes låt om flyktingkrisen högt upp på Svenska topplistan.

Svenska topplistan baseras dels på Facebook-röster och dels på röster från en jury. I skrivande stund ligger Cissi Landéns låt ”Into the Nothingness” tvåa på listan, med god chans att knipa förstaplatsen.

– Den gick från nykomling till plats två på en vecka, så man kan alltid hoppas, säger sångerskan Cicci Landén och skrattar.

Låten i sig tar upp ett allvarligt ämne, den senaste tidens flyktingkris i Europa. Cicci Landén berättar:

– Jag var med dottern på Jägersro för att köpa skor till henne. Där var säkert 20 bussar där med flyktingar som skulle iväg till olika ställen, barn och familjer. Det blev mycket känslor och det blev låten ”Into the Nothingness”.

För att den ska vara äkta och innerlig så är den insjungen på ett sätt som är ganska ovanligt inom den americana/country-stil som Cicci Landén sjunger och skriver låtar.

Läs artikeln i sin helhet på denna länk: http://svedala.lokaltidningen.se/det-gaar-toppen-foer-sjoediken-saangerska/20160224/artikler/702249711

Kika gärna in på hennes hemsida: http://ciccilanden.se/