Lättläst version saknas
Tillbaka

Samtal om författandet

Det blev ett intimt och avslappnat samtal när Annika Estassy Lovén, författare och chef på Studieförbundet Vuxenskolan, och författaren Mikael Bergstrand möttes på Vuxenskolans första författarsamtal för våren, ett samtal om att skriva, hur man får inspiration och om författaryrket.

- Det var fantastiskt roligt att få leda ett sånt här samtal och att få möta alla de som kom för att lyssna, säger Annika Estassy Lovén.

Vuxenskolan har en lång tradition av att arbeta med böcker, läsning och läsfrämjande. I Stockholm har läsfrämjande varit en fokusfråga för Vuxenskolan de senaste åren. Man har arbetat med olika projekt, samtal om läsning och inspirationsträffar samtidigt som man även lyft fram och stöttat bokcirkeln.

Våren 2016 valde Vuxenskolan att satsa på en serie författarsamtal. Tanken var att ge besökarna möjlighet att få träffa olika författare i ett nära samtal.

Serien inleddes med Mikael Bergstrand, författaren till ”Dehlis vackraste händer”, som just nu filmas för att bli TV-serie, ”Dimma över Darjeeling” och ”Gurun i Pomonadalen”. Mikael berättade om hur hans resa till författarskapet sett ut och tillsammans samtalade Annika och Mikael bland annat om refuseringar, deras olika skrivprocesser, sina bästa tips och hur de hämtar inspiration till historier och karaktärer från sina upplevelser. Många var också de frågor och diskussioner som släpptes in från den engagerade publiken som var på plats.

- Vi ville att publiken skulle få komma nära författaren och verkligen känna sig delaktiga i samtalet och det tycker jag att vi lyckades med, fortsätter Annika Estassy Lovén.

Nästa samtal i serien hålls den 10 mars. Då är det författaren Tove Folkesson som besöker Vuxenskolan. Tove Folkesson debuterade med Kalmars Jägarinnor och släppte 2015 uppföljaren Sund, som belönades med Studieförbundet Vuxenskolans författarpris.

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.

Det tredje författarsamtalet hålls den 7 april. Då gästas Vuxenskolan av Carola Hansson.