Tillbaka

Satsning på varannan veckas-kurser i Stockholms län

Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms län gör nu en stor satsning på varannan veckas-kurser. Förhoppningen är att kunna erbjuda verksamhet som passar för människor som lever varannan veckas-liv, jobbar i skift eller på annat sätt har fullt upp i vardagen. En nyhet för 2017 är en skrivarkurs för barn födda 02-04, med premiär 7/2. Kursen rullar varannan måndag i Vuxenskolans lokaler i Huddinge Centrum.

 

Varje år separerar föräldrar till omkring 50 000 barn i Sverige, då bildas varannan veckas-familjer, ofta med helt olika rutiner varannan vecka. En miljon svenskar jobbar skift och har även de ibland svårt att binda upp sig på veckovisa kurser och aktiviteter. Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms län har snappat upp detta och erbjuder nu fler varannan veckas-kurser än någonsin.

 

 

- Trycket på dessa kurser är stort, i höstas hade vi flera deltagare på kö så detta är definitivt ett steg i rätt riktning, säger Lena Sjörén Lidström, verksamhetschef hos Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms län. 

Vårterminen rivstartar den 23/1 med en kurs i keramik för barn och vuxna tillsammans. Varannan måndag vid sju tillfällen kan till exempel morfar och barnbarn lära sig att skapa krukor och kastrullunderlägg tillsammans. 

 

 

- Jätteroligt och ett fantastiskt sätt att umgås med sitt barnbarn och få leka med lera, fortsätter Lena som gått denna kurs själv med sitt barnbarn.

- Kursledaren heter Ann-Britt Johansson och är en mycket engagerad och uppskattad ledare. Hon har jobbat hos oss i många år och har flera keramikkurser i vårens program.

 

 

En annan nyhet för 2017 är en skrivarkurs för barn födda 02-04, med premiär 7/2. Kursen rullar varannan måndag i Vuxenskolans lokaler i Huddinge Centrum och passar barn som vill utveckla sitt skrivande.
Det är inte bara barnen som är fokus för varannan veckas-kurserna. I Sigtuna hålls en Släktforskarstuga för nyfikna människor som vill veta mer om släktens historia. Kursen äger rum i Haga Hembygdsförening och innefattar åtta tillfällen.

 

 

Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms län finns i hela stor-Stockholm. Vårsäsongen 2017 innehåller ca 300 kurser i hela regionen. Vårens kursprogram kommer rykande färsk från pressarna den 7/1, håll utkik!

 

 

Presskontakt: Madde Ceder, webbredaktör, Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.

madde.ceder@sv.se

070 732 50 56

 

 

#Studieforbundetvuxenskolan #säsongsstart #kurser #vadgillardu