Tillbaka

Vuxenskolan startar nya scener

Att få spela inför publik en lördagskväll i Stockholm är inte helt enkelt för grupper och speciellt inte på en större klubb. Studieförbundet Vuxenskolan gör detta möjligt genom en satsning på nya scener.

The Tube är Studieförbundet Vuxenskolans musikverksamhet och inom ramen för denna arbetar man med att hitta och erbjuda livescener och speltillfällen för musiker och grupper som har studiecirkel hos Vuxenskolan. Ett aktuellt exempel på ny scen som har skapats under året är The Tube Club på Nalen i centrala Stockholm. Klubben håller till i Nalen Klubb, en källarlokal i det gamla kulturhuset som rymmer uppemot 150 personer i publiken.

Tanken med The Tube Club är att ge de grupper som satsar lite extra en möjlighet att få uppträda. Vuxenskolan startar nya scener Premiärkvällen för The Tube Club ägde rum den 7 mars i år. Musiktemat var hårdrock, metal och punk. Sju grupper från Vuxenskolan uppträde på scenen, varav en kom från Göteborg. Kvällen blev väldigt lyckad med mycket publik.

– Det är viktigt att bjuda in grupper från våra andra avdelningar i Sverige för att skapa utbyten och speltillfällen för grupperna utanför sin egen hemort, säger Jonas Gustavsson, verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan och ansvarig för verksamheten på Nalen.

Bildtext: Vanity BLVD. Foto: Sandra Thulin