Ingemar Åberg

Ingemar Åberg är en biodlare ut i fingerspetsarna och sedan han blev pensionär har han kunnat ägna ännu mer tid på sitt stora intresse. Just idag är han med på en Skördemarknad vid Wenngarn där han pratar varmt om sina kurser i biodling. Flera av besökarna visar stort intresse av att gå en kurs.

Ingemar tycker det känns hedrande att ha blivit utsedd till veckans ledare. Han blev för några år sedan tillfrågad om att bli ledare för biodlingskurser men var tveksam att tacka ja, idag är han mycket glad för att han gjorde det. Att vara cirkelledare har gjort honom till en bättre biodlare, tycker han själv. Det gäller att fördjupa sig och gå ner på detaljnivå, deltagarna har många kluriga frågor som han ska kunna besvara.

Ingemars kurser börjar under våren och slutar till hösten då deltagarna varit med på alla delmomenten i biodlingens livscykel. Varje kurstillfälle avslutas med lite fika ute vid bigården, då fortsätter man gärna att prata om bin och biodling. Även efter kurserna har Ingemar mycket kontakt med sina deltagare och hjälper dem att komma vidare med sin biodling.

Deltagarna som har gått kursen är lyriska över den fascinerande värld de har fått en inblick i.
Tänk att ett bi behöver flyga en sträcka motsvarande ungefär 2 varv runt jorden för att samla ihop nektar till ett halvt kilo honung.

Ingemar fick för några år sedan Kungliga Patriotiska sällskapets medalj för sitt arbete inom biodling.

/Mona Oldeskog, SV Stockholms län