Gudrun Kasthed

Gudrun du är grym, vet du det?

En del äldre har varit med om att gå från utedass till vattenspolande toaletter, från ingen ström till ström i hemmet, från industrisamhälle till informationssamhälle, från små stugor på landet till flervåningshus i stan, från ingen radio eller TV till ett samhälle med ständig närvaro av radio, TV och internet, från ett telefonfritt samhälle till telefonkiosker på stan till en vardag med konstant mobilkontakt. Att ligga steget före för 50 år sedan krävde ett stort mod eftersom man "stack ut" så mycket mer.

Är det någon som kan förmedla ut den nya informationstekniken på ett lättsamt och professionellt sätt så är det du Gudrun!

Vid första anblicken tror många "yngre" att de äldre inte hänger med.

De kanske ser konservativa ut i sina kläder av äldre snitt, med sina rynkor formade av livsglädje & liv. Men dessa människor har en enorm portion nyfikenhet och intresse för nymodigheter. 

Utifrån Gudruns erfarenhet, kunskap och professionalitet möjliggörs det att bjuda in i mötet och skapa en ömsesidig relation. Gudruns förmåga att skapa närhet, visa respekt för deltagaren är viktigt. Gudrun tar sig tid, hanterar stress, har tålamod och förmedlar en gemenskap och skapar förutsättningar för samhörighet och förståelse genom att vara  en närvarande cirkelledare. Gudrun skapar harmoni, vågar ha roligt och att inte pressa på är hennes förhållningssätt som skapar möjligheter för att bygga broar till det nya. Gudruns genuina intresse för människor och förmåga att förmedla sin inre kallelse och glädje ger ökade möjligheter till känslan av närvaro i mötet med den nya informationstekniken, sociala medier och för cirkeldeltagaren. Därför har jag valt Gudrun Kasthed till veckans cirkelledare!

Gudrun Kasthed

Cirkelledare i sociala medier, informationsteknik och dator.

/Bo Carlqvist, verksamhetsutvecklare