Jenny Linderström

Möt våra fantastiska cirkelledare Jenny Linderström!

Jenny undervisar i magdans/orientalisk dans sedan snart 15 år tillbaka på alla nivåer. Hon arbetar med såväl traditionell arabisk magdans som med fusionstilar av olika slag. Magdansen sträcker sig från tung folkdans, via snabba trumsolon, till smäktande slöjdanser. Träffarna innehåller steg, kombinationer och teknik och det tränas koreografi såväl som improvisation.

Jenny berättar att många som dansar hos henne gör det för motionens skull. De vet att de behöver röra på sig men tycker att det är tråkigt att gå till gymmet och de kommer aldrig iväg till löpspåret, men dansen är kul och därför blir den av. Många deltagare känner också att de får en stunds avkoppling från vardagsstressen där både kropp och själ får sitt. Jenny betonar också att dansen är mer än motion, det är en konstnärlig och skapande verksamhet, och tillfredsställelsen i att lära sig steg och rörelser som vid första anblick kändes omöjliga ger glädje och styrka. Insikten att det går att lära sig nya saker oavsett ålder kan i bästa fall även appliceras på andra saker i livet. Hon berättar att det är enormt givande att arbeta som cirkelledare och att se människor utvecklas från en misstro att de någonsin skall lära sig, till en avslappnad glädje när rörelserna efter några gånger faktiskt sitter.

Jenny berättar också inspirerat om hur självutvecklande det är att leda cirklar och hur hon själv utvecklas som dansare då hon hela tiden måste förklara och verbalisera vad hon gör, plus att hon också då tränar grunder själv hela tiden. Mötet med deltagarna och deras önskemål och funderingar ger henne inspiration och impulser som hon använder i sitt skapande arbete.

 

Vi är så glada för att Jenny har valt att arbeta som cirkelledare hos just oss!

 

/Stina Helmers