Margaretha Böhlander

Margaretha är en fantastisk, glad och engagerad cirkelledare som har förmågan att sprida glädje omkring sig. Hon har flera studiecirklar igång samtidigt inom kör-, sång-, revy- och hantverksverksamhet.

 Margaretha tycker att det bästa med att vara cirkelledare är att få med sig andra på något man tror på själv. Många säger exempelvis att de fått en stämpel att de t ex inte kan sjunga och då svarar Margaretha: ”Kom till mig så hjälper jag dig! Det finns inget ”jag kan inte” utan det viktigaste är lusten att göra något, sen kommer resten av sig självt”.

 Nu i vår har hon exempelvis varit ledare i körcirkeln ”Kom och sjung” och då berättade en deltagare att denne vanligtvis alltid haft vårdepressioner tidigare, men tack vare kören så har hon sluppit dem denna vår.

 Förutom kunskap och erfarenhetsutbyte är en annan viktig sak i Margarethas cirklar att ha trevligt. ”I revycirkeln skrattar vi tillsammans väldigt mycket! Det blir lite speciellt när vi exempelvis ska träna att gå som en sprätthök. Det sätter igång positiva saker i kroppen och endorfinerna flödar. 

 Det bästa som finns är när jag exempelvis tar fram ett gammalt schillingtryck såkallade eländeslåtar som jag vill att kören ska sjunga och alla protesterar lite och vill inte sjunga dessa gamla låtar men sen är det just dessa låtar som de önskar att vi sjunger "igen”. Då blir jag varm i hjärtat berättar Margaretha. 

 Till hösten ska Margaretha starta upp allsångskvällar på Kulturhuset Messingen i Upplands Väsby. Där kommer också olika gästartister att vara med. ”Vi gör en kulturgärning som håller gamla klassiska traditionella allsånger levande”.

 Margaretha blir jättesmickrad av att bli utsedd till veckans cirkelledare i SV och ser fram emot fortsatt gott samarbete.