Djur, natur & miljö

Är du nyfiken på hur det skulle vara att ha några höns som sprätter omkring i trädgården och ger dig nyvärpta ägg? Eller har du redan några hönor och är intresserad av att veta lite mer om höns och hönshållning? Då är det här kursen för dig!

Innehåll
Vi går igenom generella fakta om höns och deras beteenden och ger tips om vad som kan vara nyttigt att tänka på innan man skaffar höns. Vi pratar om olika raser och du får tips om sånt som kan vara bra att veta om inredning av hönshus, daglig skötsel och hur man fodrar sina höns. Vi går också igenom ruvhönor och kycklingkläck och avslutar med att prata lite om hälsa och eventuella sjukdomar som kan dyka upp i en hönsflock och som kan vara bra att ha koll på.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

På distans via Zoom
Vi ses lördagen 4 maj i det digitala mötesrummet Zoom. Du kommer att få en länk skickad till dig några dagar innan med manual. Du behöver en dator/padda/smartphone med kamera och mikrofon för att vara med samt bra uppkoppling. Har du aldrig varit med digitalt och behöver support innan tveka inte att kontakta oss på Studieförbundet Vuxenskolan, vi hjälper gärna till!

Ledaren
Ledare för kursen är Thomas Hägg.

Välkommen

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.