Hantverk & konst

På kursen lär du dig nålbindning - en tusenårig teknik där man syr öglor med en stor nål i trä, ben eller metall. Öglorna sys i varandra för att bilda en textil och stygnen kan sys/plockas på flera olika sätt. Vi arbetar i ull vars egenskaper gör att plagget kan valkas tätare och varmare. Du nålbinder t ex handledsvärmare, pannband, vantar eller mobilfodral - eller något annat du väljer att skapa!

Förkunskaper
Både för dig som är nybörjare och för dig som vill fräscha upp gamla kunskaper.

Kursmaterial
Ta gärna med en nålbindningsnål och garn om du har. Garnet bör vara av endast ull (ej superwash) för att kunna valkas tätare. Exempel på garn är Järbos Svensk ull 3- eller 4-trådig eller Rauma Vams, Kampes 3- och 4-trådig. Garn och nålar finns även att köpa på kursen.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor med träffar på onsdagar, kl 18.00-20.15 OBS! v 14 (3 apr) utgår.
På kursen varvas ledarledda demonstrationer med tid för eget skapande under handledning.

Ledaren
Kursledare är Märta Brodén arbetar till vardags som lärare och har ett stort intresse för olika hantverk och särskilt för textila hantverk och ull.

Bra att veta
I vårt pentry finns kylskåp, micro och viss utrustning om du vill ta med fika.
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

I samverkan med Ull i Uppland

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Foto: Märta Brodén