Djur, natur & miljö, Media & kommunikation

Lär dig att fotografera naturen på en naturskön plats i Uppsala! Under kursen får du både med teori och praktik lära dig grunderna i att använda en digital systemkamera och hur du tar bättre naturbilder.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper om naturfotografering. Du tar med dig en digital systemkamera med ett standardobjektiv och/eller en telezoom. Om du har stativ får du gärna ta med det . Är du osäker så kan du kontakta oss och fråga.

Upplägg Helgkurs
Fredag 19 april (kl 18-21), lördag 20 april (kl 10-16) och söndag 21 april (kl 10-13).

Vi träffas på fredagskvällen för att lära oss mer om att använda en digital systemkamera på bästa sätt, hur man komponerar för att lyfta fram motiv och tittar på tips om utrustning för naturfotografer På lördagen träffas vi på morgonen vid en naturskön plats och fotograferar hela dagen utifrån övningar baserat på det vi gått igenom kvällen innan. Helgen avslutas på söndagen då vi går igenom våra bilder, genomför enklare bildredigering och tittar på varandras bilder.

Studiematerial
Studiematerial och övningar kommer att finnas både digitalt och på papper. Delas ut till deltagare vid kursstart.

Ledaren
Vår kursledare, Tobias Strindlund, är en naturfotograf baserad i Uppsala. Utbildad gymnasielärare inom IKT, Bild- och medieämnen. Hans bilderna är baserade på naturmotiv där han försöker hitta ett intressant innehåll kring naturens roll i vår omvärld och för att skapa en bild i ett samspel med färg, form och komposition. Tobias har under åren haft ett antal utställningar såväl i Uppsala som runt om i Sverige. Utöver detta har han även lett studiecirklar i många år och inom naturfotografering, digital fotografering och redigering.

" Jag brinner för att alla kan och ska få möjligheten att utveckla sitt bildseende och kunskap om, och att fotografera naturen.."

Se Tobias bilder på hans hemsida HÄR och Instagram HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Du tar själv med dig fika och lunch på fotoutflykten. Kläder efter väder.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Foto: Tobias Strindlund