Hantverk & konst

Prova att brodera Sashiko, som är en gammal Japansk metod att återbruka textilier. Vi syr enkla risgrynsstora förstygn/tråckelstygn i moderna mönsterformer, som du väljer bland de som kursledaren tar med sig. Du ritar upp på det tyg som du tagit med dig. Det kan sedan bli t.ex. en kudde, väska eller etui som du fortsätter med hemma.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna oavsett erfarenhet av att sy!

Kursmaterial
Du behöver själv införskaffa kursmaterial att ta med.
Bomulls-eller lintyg eller blandning av båda gärna enfärgat mörkblått som liknar indigofärgat, broderigarner gärna av bomull som är vita matta men även kulört går bra (t.ex. Moulinégarn), broderinålar gärna långa tunna, markeringspennor, knappnålar, linjal, gärna kalkerpapper/mönsterpapper och tygsporre om du ändå har, underlag till sporren, sax och fingerborg. Du har möjlighet att ha kontakt med kursledaren innan om du undrar över något.

Upplägg
Vi träffas en söndag på Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kyrkogatan 18, Enköping.
Kurstillfället är söndagen 28 april kl 10-14
Vi tar en kortare paus, så ta med något att att äta/fika. Det finns tillgång till kök och micro.

Ledare
Ann-Marie Alskog, från Kreativa händer i Bålsta håller i kursen. Med mångårig erfarenhet i olika hantverk guidar hon oss genom denna kreativa kurs där du får prova Sashiko broderi.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura och för att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Efter avslutad kurs kommer du få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.

Välkommen!