Djur, natur & miljö, Hantverk & konst

Kurs för fårägare som vill förädla ull till garn. Vi pratar ull, rensar ull och lär hur man förbereder ull innan den skickas till spinneri.

Upplägg
Kursen ges under en vardagskväll, onsdag 22 mars (18.30-20.45).

Kursmaterial
Du tar med egen ull för rensning.

Ledaren
Ledare för kursen, Annkristin Hult, är textillärare och hemslöjdskonsulent och har under många år arbetat med utveckling av ullnäringsfrågor i landet. Under 2023 startar hon ett ullspinneri tillsammans med tre kollegor i Norrtälje. Annkristin har även skrivit boken "Om Ull" på Hemslöjdens förlag.

"Ull är ett fantastiskt material med många möjligheter. Att se variationerna hos olika ullsorter fascinerar mig, ulltott - vad vill du bli?
Hur kan jag som spinnare ta fram det bästa garnet ur detta? Med kursen vill jag förmedla de frågorna och diskutera med fårägarna, som är den första länken till ett bra garn."


Följ med Annkristin i vardag och skapande HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

I samverkan med Ull i Uppland

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är frisk när du kommer till din kurs hos oss.