Rädda ett par jeans! Intresseanmälan

Om kursen

Är du intresserad av att lära dig hur du kan förläng livslängden på jeans, för både miljöns och ekonomins skull?
Här kan du göra en icke bindande intresseanmälan. När vi har tillräckligt många intresserade skickar vi ut information om datum.


Redan 20 april har vi en gratis inspirationsträff på temat som du kan anmäla dig till här:
www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/inspirationstraff-hur-du-syr-om-jeans-97072

Jeans är ett bra plagg, men miljöbelastningen under odling och produktion är tyvärr stor. I denna studiecirkel lär du dig hur du kan förlänga livet på jeans och därmed bidra till mindre miljöbelastning.
Är jeansen för stora, för små, för låga i midjan, för korta, för långa, utslitna partier eller något annat som gör att du inte kan eller vill använda dem som de är. Eller kanske du vill göra dem snyggare och roligare med glada lappar och broderier. Då är denna studiecirkel för dig. Du bör ha viss vana vid symaskin.

Kursinnehåll
Ta med dig dina ”problem”jeans så tittar vi tillsammans på vad du kan göra åt dem.
Maria visar färdiga exempel på hur man kan sy om jeans som har fel passform och hur man kan lappa, laga och dekorera. Du väljer sedan vad du vill jobba vidare med. Du jobbar med ditt eget projekt och Maria hjälper dig framåt och alla bidrar med tankar och idéer till varandra. Ta med egen symaskin om du har. Några lånemaskiner finns.

Cirkelledare
Maria Schmidt Larsson, passionerat intresserad av redesign och återbruk. Författare till boken ”Textil Redesign, till nytta och nöje”. Se mer på hennes blogg seconddesign.se

Bra att veta
Studiecirkeln planeras till höstterminen 2024. Datum och tid sätts när vi har tillräckligt många intresseanmälningar. Vi tar kontakt med dig då för att höra vilka tider som passar dig bäst och för slutgiltig anmälan.
Pris återkommer vi också med i samband med att tiderna sätts.

Anmälningsinformation
Detta är en intresseanmälan som inte är bindande.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Startdatum:

----

Tid:

----

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

94010

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Södra Strandvägen 17 47334 Henån

Gratis

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Väst