Historia & Konsthistoria

I varje släkt finns en historia värd att berätta! I den här nybörjarkursen i släktforskning reser vi tillsammans tillbaka i tiden och tar reda på vilka våra egna förfäder var, när och var de levde, hur deras familjer såg ut och vilken status de hade i samhället.

Vi börjar från grunden, så du behöver inga förkunskaper i släktforskning. Vi kommer att gå igenom de viktigaste källorna där man kan söka sina svenska rötter; framför allt arbetar vi med kyrkböckerna. Vi lär oss också hur man dokumenterar och presenterar sina resultat. Vi arbetar både teoretiskt och via olika datorprogram, vilket förutsätter att du har datorvana. Vid varje kurstillfälle ägnas tid åt att deltagarna forskar i sin egen släkt. Du tar med egen dator som har webbläsaren Chrome till kursen. Chrome använder vi för att forska i ArkivDigital,.

Kurslitteratur och ett 12-veckors Allt-i-ett-abonnemang hos ArkivDigital, som även kan användas hemifrån, ingår i kursen.

Ledare: Camilla Ek
www.roots-branches.se
www.roots-branches-blogg.se

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010-33 00 900