Tillbaka

Anders blickar tillbaka på det gångna året

Jag, som heter Anders, jobbar med musik i SV Väst. Nu när jag närmar mig semestertider och tänker tillbaka på året som gått. Förra året hade ett par riktigt fina musikkarameller som jag vill bjuda på. 

 

Ett speciellt minne jag har är att ha varit en del av planering och genomförandet av Gaia Salamandra Tentipi Tour 2017. Ett annat är Sandra Zackrisson, en härlig sångerska att samarbeta med och en intressant och annorlunda musikturné. Hon, i mörka november, reste en kåta vid varje konserttillfälle. I den höll hon sen konsert för upp till 40 personer med en öppen eld som värmekälla.

 

Uppträdande med musikhjälpen på gågatan i Åmål 3:e advent som jag sent lär glömma. Under denna i övrigt milda vinter blev det plötsligt -10 grader just den dagen. De två band gav inte upp utan genomförde sina spelningar trots den stränga kylan. Kalaskvartetten, ett gäng ungdomar från Åmål med omnejd och D’N’A and the Cellarboys, ett gäng lite äldre killar som åkte från Bäckefors för att ställa upp för ändamålet. Alla utan ersättning. Jag fixade en elektrisk värmare och en gasolvärmare som de kunde värma fingrarna på mellan låtarna. De led verkligen av kylan men kämpade på, trots att publiken var minimal i kylan. Ett par kom faktiskt dit från Arvika, speciellt för att lyssna på D’N’A and the Cellarboys.

Hatten av för dessa musiker! 😲

Ander Hansson