Tillbaka

Bakom kulisserna på TV-programmet Allt för Sverige

Bild ovan: SVT/Meter Television AB/TT | Deltagarna i den kommande säsongen av SVT:s "Allt för Sverige" har anlänt.

Lördagen den 9:e november kl 11.00 kommer Fredrik Mejster till Kulturhuset i Åmål och har föreläsningen Bakom kulisserna allt för Sverige  

Med över 1,5 miljoner tittare har SVT:s Allt för Sverige kommit att bli ett av Sveriges mest populära TV-program. Det är en känslosam resa, där tävlingar och kulturkrockar blandas med hjärtknipande släkthistorier. Alla deltagare har sin egen anledning till att vara med, men de tävlar alla om ett och samma pris – en stor släktträff med sin svenska släkt. 

Släktforskningen, hur går den till?

Fredrik Mejster, har arbetat med programmet sedan 2014 och är ansvarig för all släktforskning. I sitt föredrag berättar Fredrik om hur deltagarna väljs ut, hur släktforskningsarbetet går till och hur man får fram allt material till deltagarnas skattkistor. Han berättar också lite mer om inspelningarna och vad som inte kommer med i TV. 

Fredrik är utbildad jurist och arbetar till vardags som arkivarie på Stadsarkivet i Uppsala, men han driver också eget företag.

Föreläsningen är ett samarbete mellan Åmåls Kulturhus, Åmåls Släktforskarförening och Studieförbundet Vuxenskolan. 

Funderar du på hur man gör när man släktforskar? Våra släktforskningscirklar finns här.

Allt för Sverige har säsongspremiär söndag 27 oktober kl 20.00 på SVT. Du kan också se den på SVTplay från 27:e oktoberkl 02:00. 
Länk till Allt för Sverige på SVTplay

 

Publicerad  2019-10-11 av Ammii Asplund