Tillbaka

Cirkelledaren – vår entusiastiska ambassadör

De flesta minns hur det var att börja skolan. En skön pirrig känsla av att ett riktigt äventyr börjar nu. Den känslan har många deltagare när de kliver in i en cirkel. Därför är mötet med ledaren enormt viktigt. Cirkelledaren är många gånger SVs ambassadör utåt. Precis som läraren var skolans ansikte.
 
Välkommen till vårens cirkelledarutbildningar

Det ledaren säger och gör skapar den profil just den cirkeln kommer att få. SVs ledare är väldigt entusiastiska. Det visar våra undersökningar. Det är vi stolta över. Men även duktiga ledare behöver inspiration och utbildning - de behöver pedagogisk utveckling. 

  • Folkbildning och SVs framväxt, roll och uppdrag.

  • Folkbildningens pedagogik och studieförbundens verksamhetsformer.  

  • Lärprocesser: lärande, kunskap & lärstilar. 

  • Din roll som ledare. 

Detta innehåller vår inspirerande cirkelledarutbildning grund. Det är en endagsutbildning där deltagarna förväntas ha läst igenom grundmaterialet före utbildningstillfället.

Som cirkelledare är Du vår ambassadör utåt - Du är viktig för oss!
Vi ger dig möjlighet till kompetensutveckling genom våra inspirerande utbildningar som är uppdelade i två steg, grund samt fördjupning.

Kursdagen är helt kostnadsfri för Dig och vi bjuder på fika & lunch, den faktiska kostnaden är 2100:-/person, vilket Din avdelning står för. Reseersättning utgår till Dig som är cirkelledare i SV Väst. 

Välj datum och plats som passar Dig!

23 februari Grund Åmål anmälan och mer information klicka här
23 februari Grund språkstöd Uddevalla anmälan och mer information klicka här
2 mars Fördjupning Lysekil anmälan och mer information klicka här 
23 mars Grund Henån anmälan och mer information klicka här
30 mars Grund Uddevalla anmälan och mer information klicka här

Kursdagarna startar kl. 10:00 med fika från 9:30 och avslutas ca kl. 16:00. 
Du som är deltagare får en gåva av oss som du har användning av i Din vardag.


 

Nya tankar och reflektioner från Ayman, en av våra nyutbildade.

-Det var jätteroligt! utbrister Ayman Ashlan som är en av SV Västs 82 cirkelledare som deltog i utbildningen under 2018.
-Jag lärde mig mycket, fortsätter Ayman, saker jag trodde skulle vara tråkiga var väldigt roliga moment under kursen. Det fanns mycket jag inte reflekterat över tidigare.

I ledarutvecklingsprogrammet finns också en introduktion, målet är att 100% av ledarna ska ha genomgått denna före grundutbildningen. Introduktionen består av två delar, dels en del av praktisk karaktär (t.ex. hur en närvarolista fylls i) och en del som berör själva ledarskapet. Delen om ledarskap finns som webbutbildning att gå igenom i egen takt hemma vid datorn. Den innehåller texter, bilder, filmsnuttar, bildspel och ljudfiler. 

Cirkelledaren behöver fortbildning och möten.

SVs lärandeform utgår från vår bildningssyn, vår värdegrund och folkbildningens pedagogik. 

-För SV är det viktigt att möta människor på individens egna villkor, framhåller avdelningschef Mia Ekegren. 
-Våra metoder och vår pedagogik utgår från de behov som finns och anpassas för att skapa bästa möjliga lärsituationer. Vi försöker även att uppmuntra och inspirera våra ledare på annat vis, poängterar Mia, exempelvis så fick alla ledare inom litteratur fribiljetter till Bokmässan i Göteborg. På många orter genomförs också mer eller mindre regelbundet olika former av ledarträffar.

-Några exempel är: Öppet hus med gröt inför jul eller med kursinslag som Hur fungerar det med e-lista? Ibland behöver en bara ha roligt också, då kanske en workshop i polkagristillverkning eller japansk paketinslagning kan locka.

Har du frågor? Kontakta gärna vår kundtjänst på 010-33 00 900 
Hämta affisch som pdf