Tillbaka

Möt vår nya verksamhetsutvecklare Fredrika Selinder

Berätta lite kort om dig själv!
— Jag har lång bakgrund från besöksnäringen med fokus på och destinations- och platsutveckling. Nu senast har jag arbetat som marknadsansvarig på ett IT-företag inom välfärdsteknik. Jag har trivdes bra, men längtade tillbaka till kulturen och en mer kreativ miljö. Lärande i alla former intresserar mig och jag har ett stort samhällsengagemang, så att jobba med folkbildning känns helt rätt.

Jag är född och uppvuxen i Kungälv och har varit heltidsföretagare under en stor del av mitt yrkesliv. Jag har fem barn, så fritiden går åt till familjeliv och allt som hör därtill.

Hur känns det att ha börjat jobba för SV Väst?
— Det känns som att ha hittat hem till en miljö som överensstämmer med mina värderingar. Att ha hittat ett sammanhang. Mottagandet och introduktionen har varit jättebra.

Vilka kommer dina arbetsuppgifter att vara?
— Jag kommer att arbeta med verksamhet i Ale, Kungälvs och Lilla Edets kommuner tillsammans med min nästan lika nya kollega Petter Kauttmann. Till en början handlar det om att lära känna verksamheten och bygga vidare på det som finns sedan tidigare. Jag ser också en möjlighet att påverka arbetsrollen mycket och att skapa en nystart i vårt område. Vi har ett spännande arbete framför oss.

Vad associerar du begreppet folkbildning med?
— Demokrati och viljan att utvecklas. Det goda samtalet. Folkbildningen är ett fantastiskt redskap för att kunna utvecklas som individ.

Någon tidigare arbetslivserfarenhet du särskilt kommer att ha nytta av i det nya jobbet?
— Det känns som att uppstartssträckan på vissa områden blir ganska kort tack vare tidigare yrkeserfarenheter. Genom tidigare tjänst som vikarierande näringslivsutvecklare i Ale kommun har jag ett kontaktnät där och en lokalkännedom.

Genom att tidigare ha varit arbetsgivare för många, både unga och äldre, har jag kommit att bli lyhörd för olika personers upplevelser och erfarenheter. Genom att lyssna in andra kan man lära sig mycket. Att ta på sig andras glasögon tror jag överlag är nyttigt.