Tillbaka

Från skrivarcirkel till författardebut

Syntolkning bild: Elinor Kapp sitter vid en hamn och det blåser.

Cirklar är av betydelse för att utveckla sitt skrivande och få feedback! säger Elinor Kapp som gjorde författardebut 2019 med boken Sjörök. 

Elinor Kapp gjorde författardebut förra året med spänningsromanen/deckaren Sjörök. Handlingen utspelar sig i området kring Stenungsund och huvudkaraktären är en kriminalkommissarie vid namn Eddie Öhlundsom löser stora som små brott. I boken Sjörök dyker det upp ett mordfall och i samband med det träffar Eddie också en kvinna vid namn Stella Hart… 

Elinor är enligt henne själv en hobbyförfattare från Skärhamn, som alltid varit intresserad av att skriva en bokdock inte med intentionen av en utgivning. Dock blev det så när hennes man tyckte att fler skulle ta del av hennes deckarhistoria, än att den bara stod i en bokhylla och dammade 

Att vara deltagare i en skrivarcirkel har varit betydelsefullt för skrivandet till boken, säger ElinorFörutom att man får lära sig olika skrivartekniker, så träffar man likasinnade och kan utbyta erfarenheter emellan. Hon menar även att det är viktigt att få feedback på det man åstadkommer. Det blir ett gemensamt lärande som är svårt att få på annat sätt. Bland annat så deltog hon i en skrivarcirkel på Sundsby säteri på Tjörn som Studieförbundet Vuxenskolan ordnade i samarbete med Tjörns kommun. 

Förutom cirklar i skrivande, så har Elinor även deltagit i keramik och thailändsk matlagning. Som hon uttrycker det – Kunskap är inte tungt att bära, så är du nyfiken på något och vill lära dig mer, så gå en cirkel/kurs!  

Slutligen så kan vi avslöja att en ny fristående bok i serien Mord i Skärgården är på gång, med kriminalkommissarien Eddie Öhlund – titeln på den är Dödsjö.

Vi väntar med spänning
 på releasen den 27 juli!