Tillbaka

Hela Kronan gungar 2023

En folklig festival

I ett strålande vackert väder var det dags för årets festival utanför Kronan Kulturhus på Kronogården, Trollhättan.  Det vackra vädret gjorde att det var fullt med människor i rörelse, både vuxna och barn. Flera studieförbund, organisationer, kyrkor, bostadsbolag och politiska partier var där. Det såldes mat från lokala föreningar i området, det var sång och musik, elever från olika skolor hade dansframträdanden, i biblioteket fanns underhållning för de lite mindre barnen.

Studieförbundet Vuxenskolan Väst var självklart på plats för att berätta om våra aktiviteter som är på gång i området. Nytt för i år är att vi startar upp två nya odlingsprojekt, ett på Kronogården tillsammans med bostadsbolaget Balder och ett på Lextorp tillsammans med bostadsbolaget Eidar. Det ligger ju rätt i tiden med odling och självhushållning så vi hoppas att vi kan inspirera många nya deltagare i området.

Det var många nyfikna besökare som var intresserade och de ställde en hel del frågor så vi hoppas självklart på fulltecknade studiecirklar, säger Therese. Faraah från Västa Vi Unga minglade runt bland barnen för att inspirera och informera hur man som ung kan vara med och starta en förening.