Tillbaka

Inga-Lill Fjällström och Uddevalla släktforskarförening

Jag har en otrolig duktig kollega som har cirklar i släktforskning och DNA-café, hon har jobbat hos oss på Studieförbundet Vuxenskolan sedan 2011. Inga-Lill började som deltagare i några av mina datacirklar. När vi senare fick förfrågan om att starta cirklar i släktforskning visste jag om att hon höll på med det och frågade om hon kunde tänka sig att hålla i studiecirklar. Hon tackade ja och har haft cirklar i släktforskning och senare även DNA-café hos oss sedan dess, berättar Morgan Söderqvist som är verksamhetsutvecklare och cirkelledare inom data och IT på SV Väst.

Bli digital

Under pandemin lyckades hon med att gå över till Zoom och köra cirklar i släktforskning digitalt. Cirklarna hart haft deltagare från hela Europa. Jag var med vid ett tillfälle och det var mycket intressant att se hur hon jobbade. Många frågor som deltagarna hade samlat på sig från gången innan besvarades och de hade genomgångar med bland annat hur man kan dela skärm via Zoom. Det var lärorikt! fortsätter Morgan glatt.

Fortsättning och avtal

I november 2021 fick Inga-Lill en förfrågan om ett samarbete med Uddevalla släktforskarförening. Jag fick vara med på det mötet som var mycket givande. Två trevliga representanterna från föreningen, SV Väst och Inga-Lill kom överens om ett samarbete. Inga-Lill och jag har haft ytterligare ett möte med släktforskarföreningen och vi planerade en föreläsning om DNA och hur vi skall genomföra höstens verksamhet. Härliga samtal med fantastiska människor! Detta är folkbildning när den är som bäst, ler Morgan och fyller i att de har även skrivit på ett samarbetsavtal och att det känns mycket bra. 


Morgan Söderqvist, verksamhetsutvecklare och cirkelledare inom data och IT