Tillbaka

Inspirationsdag för cirkelledare

Trender och traditioner

Lördag 24 september bjöd vi in våra cirkelledare i hantverk för en inspirationsdag. Cirkelledarna är hjärtat i vår verksamhet och med en sådan här dag vill vi tacka för engagemang och inspirera till fortsatt samarbete.

Vi samlades i Hantverkshuset på Restad gård utanför Vänersborg och startade med fika och presentation.

Workshops

Därefter följde aktiviteter i tvåtimmarspass och deltagarna kunde välja mellan tovning, täljning, makramé och sashiko. Varje deltagare kunde välja två pass, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

Kreativiteten flödade

Salarna i Hantverkshuset fylldes raskt med aktivitet och entusiasm. Deltagarna i sashikon satt och småpratade med nål och tråd i hand. I makramésalen var det koncentration när den ena tråden skulle läggas över den andra. När vi klev in i salen där det tovades ull möttes vi av en intensiv doft av lanolin och såpa. I träsalen låg grenar av färskt trä som täljdes till krokar.

Samtal och hantverk i fokus

Det blev en härlig och kreativ dag där hantverket fick stå i fokus, men även mötet med andra och de samtal som uppstår. "Vilken lyxig dag det här är!" utbrast en av deltagarna mitt kroktäljningen.

Ja, det är precis så vi vill att det ska vara när vi samlar hantverkscirkelledare för en inspirationsdag. Hjärtligt tack till Monika Nilsson, Vegar Ström, Anna Sandin och Annelie Jacobsson som var ledare för verkstäderna denna dag.

Lena Bark och Ebba Jacobsson, verksamhetsutvecklare

Är du cirkelledare i hantverk och inte har gått vår cirkelledarutbildning grund?

Nu har vi nu ett tillfälle för dig där utbildningsdagen varvar teoripass med kreativa och inspirerande hantverksaktiviteter.

För mer information och anmälan