Tillbaka

Mentorskap – lärorikt och roligt

Det är jätteviktigt att alla nyanställda får en bra introduktion under sin första tid på SV, börjar Mia Ekegren, SV Väst.  Vi vill att förstås att medarbetaren ska känna sig stolt att vara en del av SV och känna sig välkommen och uppskattad – utöver att få gedigen kunskap om organisationen och själva jobbet.
Mia fortsätter: Vi kände att de som nyanställts under pandemin fick en bra introduktion – som de sedan aldrig riktigt kunnat nyttjat. Vi skapade därför ett mentorskapsprogram.

— Syftet med programmet är att utveckla, stärka och stödja medarbetarskapet inom SV, berättar Lena Hesselroth som tillsammans med Mia driver programmet.

Medarbetare som arbetat några år inom SV Väst är mentorer och delar med sig av sina erfarenheter och nätverk till nyanställda. Kickoff, föreläsningar och länktips håller uppe engagemanget under året, men varje mentorspar ansvarar för sina träffar.

— Genom att ingå i mentorskapsprogrammet tänker vi att det skapas en ömsesidigt utvecklande relation, som leder till utveckling för såväl mentor som för adept, menar Lena.

Annie Pettersson, som deltar som mentor i programmet, framhåller:
— Att vara mentor, att får lära en ny medarbetare arbetet, att se till att den nya alltid har ett bollplank och att man kan få göra skillnad, det är ett fint uppdrag. Och man lär sig alltid något nytt från sin adept!

Faraah Mohamud har varit anställd på SV Väst i ett och ett halvt år och är tacksam över att han fick möjligheten att vara adept. — Det jag gillar med mentorskapsprogrammet är att man har kollegor som man kan bolla med, som kan komma med kloka och konstruktiva idéer. När man har kört fast en uppgift.

Vi passar på att fråga Faraah vad som är så bra med att arbeta hos SV Väst – svaret kommer direkt: — Jag är en person med höga ambitioner, som har stort engagemang för människors utveckling och delaktighet i samhället. Och detta får jag göra i mitt jobb! Varje dag.  Dessutom en viktig detalj är att jag aldrig är tråkigt på jobbet. Jag får vara med och forma framtiden samtidigt som jag kan och visa att alla kan vara kreativa och att deras kunskaper och tankar spelar en roll. Jag har även en stor frihet i mitt arbete som jag älskar. Det är en fin kombo.