Tillbaka

Unga arrangörer, Moto Gang, sex och pizza.

Foto: Vi sitter och skapar på kronans fritidsgård tillsammans med föreningen "Moto Gang" 

MUCF - Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som tar fram och sprider kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi har tack vare bidrag till föreningsliv fått möjlighet att satsa på Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg.

Sex och pizza 

Före de nya restriktionerna hann vi med några fysiska aktiviteter på olika fritidsgårdar och en mycket uppskattad pizza och dokumentärkväll på KronanUngdomarna fixade egen pizza och valde att se en dokumentär som heter Tala om sex – Ottars liv, en svensk dokumentär från 2018. Elise Ottesen-Jensen även kallad Ottar, en legendarisk sexualupplysare som var först ut med att berätta om det som inte fick nämnas. Hon blev folkkär när hon på 1920- och 30-talen, trots att det var förbjudet, reste land och rike runt med föreläsningar om preventivmedel, barnbegränsning och kvinnans rätt till sin egen kropp. Dokumentären är ett porträtt av filmaren Astrid Ohlsén. Filmen aktualiserar bland annat vad illegala aborter leder till i ett samhälle och ger en bild av den sexualpolitiska utvecklingen i Sverige under 1900-talet. Filmen kan ses på SVT Play fram till 4:e oktober 2021. 
Se dokumentären här

Vi ställer inte in – Vi ställer upp! 

I november kom nya riktlinjer som gjorde det svårt att genomföra fysiska aktiviteter men vi slutade inte helt. Vi har testat fram nya metoder, skapat nya fritidsgårdar och nya mötesplatser till följd av den nya tiden vi befinner oss i. Vi började med fritidsgårdar i digitalt format och gav dem namnet Häng med Faraah på zoom. Där har vi sysslad med allt från demokratisamtal och till fredagsdisco.  

För att det ska känna extra roligt finns vi på Tiktok där vi kör fredagsdansen. Häng oss på sociala medier! 

Facebook: https://www.facebook.com/vastraviunga 
Instahttps://www.instagram.com/vastraviunga/?hl=sv
TikTok: @Vastra_viunga

Läs mer om MUCF här


Vi vill välkomna fem nya föreningar i Trollhättan, Vänersborg och i Uddevalla!

  • Krokodil
  • Eri Gang
  • FC Topdass
  • Kronans Ungdomar
  • Libaa

Fakta om projektet

Unga Arrangörer i Trollhättan 3.0 med fokus på Trestad 

Projektet har som mål att stötta och vägleda totalt 50 utvecklingsgrupper i Trollhättans, Vänersborgs och Uddevalla kommun, arrangera tre nätverksträffar för att skapa tillfällen för gemenskap, nätverksbildande och utbyte av erfarenheter, arrangera ett nationellt inkluderingsläger för att inspirera andra delar av förbundet till att också arbeta mot rasism och särbehandling och använda en tre stegs-mötesmetod för att stötta och vägleda utvecklingsgrupperna till att bli självständiga och långsiktiga.