Tillbaka

Musikhjälpen 2018


Erik berättar om årets insamling

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sändes det direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år. 

Årets tema är Alla har rätt att funka olika. Läs mer

Eftersom temat är funktionshinder så ligger det oss nära.  

I FUB Lysekil har vi varit med och samlat in pengar sen 2009, vi har pysslat och sålt, vi har spelat teater och skickat alla intäkter och vi har framför allt lärt oss allt om årens tema. Det tema som satte störst avtryck var Alla flickors rätt att överleva sin graviditet, bebisar i magen var något som alla kände varmt för.  

Nu kommer vi att sprida det till fler kommuner i SV Väst. Utbildningsradion har ett jättebra utbildningsmaterial man kan använda och de har filmer som man kan visa. Man kan välja att göra pyssel eller baka kakor och sälja. Man kan stå på stan med insamlingsbössa eller man kan bara lära sig om temat utan att samla in pengar. 

I Lysekil kommer FUB träffas tre fredagseftermiddagar och pyssla, sen kommer de att stå med ett bord på torget och sälja och prata om musikhjälpen. 

Den 11 dec kl. 18:00 kommer vi att ha en insamlingskväll på Bohusläns museum och då är alla välkomna dit och höra på musik och få information om musikhjälpen. Mer information kommer! 
Evenemanget på facebook

Om ni är intresserade så kontakta Annie för mer information. Tel 010-33 00 901