Tillbaka

Seniorsurf@rna

Vi behöver kunna använda digital teknik i vår vardag. Den som inte hänger med i utvecklingen riskerar att snabbt hamna på efterkälken och i värsta fall i utanförskap. UR skola visar att det inte är så komplicerat. Fyra av Sveriges mest folkkära personer kommer skickas till ett träningsläger. Det är Marianne Mörck, Björn Hellberg, Claes Malmberg och Ewa Fröling. Programledare är Kattis Ahlström.

Tillsammans med UR har vi på SV och SPF Seniorerna arbetat med en ny
SVT-serie. Seniorsurfarna visas på torsdagar kl. 21.00 i SVT1 och på UR Play! Programserien är en del av UR:s koncept Genomskåda - fem sätt att greppa din omvärld.

För många äldre har olika digitala tjänster inte alls förenklat tillvaron utan snarare komplicerat den. Det vill tv-programmet Seniorsurfarna nu råda bot på, tillsammans med studieförbund, seniororganisationer och folkhögskolor.

Hitta studiecirklar hos SV Väst här!

Studieförbundet Vuxenskolans rapport till UR var upprinnelsen till programmet och har tillsammans med cirkelledare och deltagare från SPF Seniorerna fungerat som bollplank. Ett litet reportage kring detta finner du i vår tidning Impuls som du kan läsa här! 

Lagom till programstart kommer även SV att lansera en sajt för cirkelledare med studiematerial, färdiga guider i praktiskt användning för nedladdning,  samt färdiga upplägg av studiecirkelprogram för att enkelt kunna starta igång studiecirklar med inspiration från programmen. Där finns även möjlighet till chatt och stöd/samarbete med andra cirkelledare.

Från URs sida kompletteras programmen med Seniorsurfarskolan, som består av tolv stycken korta färdighetsklipp. Dessa finns att tillgå här på URPlay, samt på SVs sajt, så att de kan användas som inspiration och utgångspunkt i samband med studiecirkeln.

Missa inte premiären av Seniorsurfarna på SVT1, torsdagen den 20 februari kl.21.00!

För att få tillgång till vår sajt Seniorsurfarskolan behövs ett konto i Learnify, som är vår lärplattform, vilket självklart är gratis för våra cirkelledare. För hjälp med inloggning till detta kontakta oss! Din lokala verksamhetsutvecklare hjälper dig.

Till dessa cirklar kommer SV att behöva ännu fler cirkelledare! Är du intresserad av att leda en cirkel? Hör av dig till oss!

Klicka på länken nedan för mer info:
https://www.sv.se/projekt/seniorsurfarskolan/

 

Publicerad av Therese Johansson Kläth 2020-02-19