Tillbaka

SV Bakgård

Det är lätt att bli lite uppgiven när allt ställs in p.g.a. Covid-19. Cirklar avslutas i förtid, månadsmöten blir framskjutna till hösten, men inte minst stoppades alla musikevenemang på äldreboenden i våra kommuner. Vi tyckte också synd om våra artister som vi brukar anlita och nu hade avbokat.

Men då kom utlysningen om projektmedel från Radiohjälpen som ett brev på posten. Här fanns pengar att söka. SV Västs verksamhetsutvecklare Kicki Ståhl och Annie Pettersson slog sina kloka huvuden ihop och kom på att: Kan vi inte komma in så får de äldre titta ut! Vår projektkoordinator Renée Weberitsch hjälpte till och kom på den strålande idén att även boka en ljudtekniker.

Svängig musik gånger tjugofem

-Vi sökte - och fick - medel. Snabbt gick det, på mindre än en vecka var allt klart. Vi kommer att göra 25 spelningar från en släpkärra, berättar Kicki. Kärran kommer att placeras på innergården eller parkeringen vid äldreboendena.
-Vi kommer att bjuda på 30 minuter svängig musik med olika artister från vårt närområde, lovar Annie. Det kommer inte att kosta något för kommunerna, det enda vi behöver är ström.

Kommunerna som vi planerar att besöka är: Strömstad, Tanum, Sotenäs, Munkedal, Lysekil, Orust, Tjörn, Stenungsund, Uddevalla och Färgelanda. Vi har valt ut boenden inom äldreomsorg, men på några ställen kommer även LSS-boende kunna ta del av musiken.

Titta ut, hit kommer vi! 

-Tanken är att man kan lyssna och titta från fönster, balkonger, uteplatser med mera, säger Kicki och riktigt lyser. Allt för att ta hänsyn för att inte sprida eventuell smitta.
-Vi tror att det kommer att bli en härlig stund och ett gott avbrott i isoleringen, avslutar Annie.

Annie Pettersson och Kicki Ståhl 

Läs här vad Uddevalla kommun skriver på sin hemsida
Se programmet på SVT play

Nedan ser du ett filmklipp från Radiohjälpens insamling på SVT om projektet.

 

Publicerad av Ammii Asplund 2020 04 09