Tillbaka

Välkommen Haben Mehari

Haben ska arbeta med att driva och utveckla Vi Ungas ungdomsverksamhet i kommunerna Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla tillsammans med vårt studieförbund Studieförbundet Vuxenskolan.

Hon kommer att hitta nya ungdomsgrupper i Uddevalla, Vänersborg och Trollhättan och inspirera dem att starta Vi Unga-föreningar. Hon kommer även att stödja befintliga föreningar i området. Genom att hjälpa ungdomar att förverkliga sina idéer, planera och genomföra egna träffar, läger och utbildningar kommer föreningslivet att växa och få ny inspiration.

Berätta lite kort om dig själv.

- Jag heter Haben Mehari och är 21 år gammal. Född i Eritrea och har bott i Sverige sedan 2014. Tidigare har jag jobbat med ett projekt som hette ”okrossbar” i Falköpings kommun samtidigt som jag genomfört mina gymnasiestudier.  
Jag brinner för att hjälpa människor och se dem utvecklas. 

Hur känns det att ha börjat jobba för Vi Unga? 

-Jag har bara jobbat i en vecka men just nu super-wow, jag ser fram emot att ge så många ungdomar som möjligt chansen att känna sig inkluderade och sedda i Vi Ungas verksamhet. 

Vad är dina arbetsuppgifter? 

Att ge ungdomar möjlighet att genomföra det de själva vill göra och att stötta dem i detta. Projektet handlar också om inkludering och att motverka rasism. Jag vill att så många som möjligt skall känna sig välkomna hos Vi Unga. 

Vad tänker du när jag säger...
Bildning: Mångfald, kunskap
Favoritfärg: Vinröd 
Studiecirkel: Chansen för en utveckling. 
Sociala medier: Önskat liv, alltså fake liv.
Utanförskap: Exkludering.
Makt: Fattiga/vanliga människor som får drabbas av.
Nyfikenhet: Forskning
Miljötips: Använd kollektivtrafik, handla smart.
Boktips: Amerikanah (ISBN: 9789174294064)
Mitt ordspråk: " I never lose. I either win or learn." Nelson Mandela

Intervjuad av Martina Staxäng

Publicerad av Therese Johansson Kläth 2019-10-14