Tillbaka

Tack för ett fantastiskt arbete för SV Väst!

SV Västs årsstämma hölls på vackra Västra Tunhems Hembygdsgård. En lantlig idyll utanför Vänersborg. Jag gick tyst in i vestibulen och kikade in i salen. Där satt runt ett 40-tal ombud och andra intresserade. De blev underhållna av Spelevinkarna och fikade på kaffe och wraps.

Med mig hade jag kartonger fyllda med verksamhetsberättelsen för 2018. Jag kom lite senare än alla andra och hade bilen full med lådor nyss hämtade på tryckeriet. Läs verksamhetsberättelsen här

När alla lådor var på plats smög jag rakt in i presentationen av kvällens föredragshållare Karl af Geijerstam ledarskribent på tidningen Bohusläningen. Det handlade om demokrati utifrån ett europeiskt perspektiv. Därefter hälsade avdelningsordförande Hans-Inge Sältenberg alla välkomna och förklarade därmed stämman för öppnad, samtidigt började deltagarna bläddra i de rykande färska nytryckta verksamhetsberättelserna som jag hade smugit ut på borden.

Tove af Geijerstam valdes till stämmordförande, till vice stämmoordförande Mats Andersson. Protokollsekreterare blev Mia Ekegren.

Till att justera kvällens protokoll valdes Bengt Wallin och Michelle Winkel.

Läs hela stämmoprotokollet här:
190319 Protokoll SV Väst avdelningsstämma 2019.pdf

Nya styrelsen ser ut enligt nedan:

Hans-Inge Sältenberg, Strömstad (ordförande)
Gunilla Eliasson, Uddevalla
 (vice ordförande)
Albin Thunberg,  Skepplanda (Vi Unga representant)
Karin Nodin, Mellerud (på förslag av Centerpartiet)
Said Abdu, Trollhättan (på förslag av Liberalerna)
Frida Wännman Kvantenå, Mellerud (på förslag av LRF)
Lena Bjurström, Kungälv
Mikael Sternemar, Smögen
Birgitta Adolfsson, Skärhamn
Inga-Lena Lindenau, Nödinge
Sven-Olof Höög, Trollhättan
Faraah Mohamud, Färgelanda
Lisbeth Hedlund, Hällevadsholm.

Efter att Faraah, Lisbeth och Karin valts in nya ledamöter i SV Västs styrelse gick mötet vidare genom att välja representanter till bland annat förbundsstämman. Hans-Inge Sältenberg talade om vikten att många styrelseledamöter deltar vid det viktiga forumet förbundsstämman eftersom vi vill vara med och påverka hur SV arbetar nationellt.

Hans-Inge Sältenberg avtackade avgående stämmopresidium och avgående ledamöterna Mikael Gustafsson, Marie-Therese Harfouche och Katarina Johnsson för deras arbete i styrelsen.

Mötet avslutades genom att Hans-Inge Sältenberg framförde ett tack till personalen och avslutade därefter 2019 års avdelningsstämma för SV Väst.


Välkomna

De nya ledamöterna fick svara på några enkla frågor så vi kommer lite närmre.

Faraah Mohamud 

Familj: Singel 
Bor: Internat på Färgelanda folkhögskola 
Gör: Pluggatill integrationspedagog 

Vad tänker du när jag säger...
Bildning: Utbildning och kunskap. 
Favoritfärg: Grönt. 
Studiecirkel: Gemenskap där alla samlar idéer och lär av varandra. 
Sociala medier: Jätteviktigt, kommer spela stor roll i framtiden. Det är där man sprider information och kunskap. 
Utanförskap: Jag brukar inte säga utanförskap, men vi behöver bjuda in människor. Först då kan människor inkluderas. Det är det som jag är intresserad av. Vad betyder inkludering för olika människor. Vi behöver prata med varandra inte om varandra. 
Makt: Det är inte för mig. 
Nyfikenhet: Jag är jättenyfiken. Pratar med alla. Andra tycker jag ska ta det lite lugnt och inte prata så mycket. 
Miljötips: Hemma, handla inte onödiga saker och välj miljövänliga alternativ. Bara man inte tänker, jag har inget ansvar. Välj inte att flyga om det finns andra alternativ. Vi delar en planet och den ska vi ta hand om tillsammans. 
Boktips: Jag ville bara leva! aYwonne Jansson, min egen bok. 
Mitt ordspråk: Bemöt varje människa och ge glädje!

 

Lisbeth Hedlund 

Familj: Man, tre vuxna barn och fyra barnbarn 
Bor: Hällevadsholm på min föräldragård tre kilometer från samhället. 
Gör: Jag är en engagerad människa. Ordförande i SPF Seniorerna Svarteborg. Har tidigare varit aktiv i kvinnojour. Jag har också gymnastikgrupper. Jag har alltid mycket att göra.

Vad tänker du när jag säger...
Bildning: Jag tänker att man lär hela livet och att man är nyfiken. Lärandet tar inte slut, kom ihåg det. Du kan lära om det du redan kan genom nya värderingar och utmaningar.
Favoritfärg: Grön och varma färger.
Studiecirkel: Jag tänker att det är ett ord som är rätt förlegat. Nu är det mer kamratcirklar. Studiecirkel var mer när jag var ung. Ordet skulle behöva uppdateras. 
Sociala medier: Fantastiskt! Jag tycker att vi ska satsa på det för äldre människor. Dom måste få komma med i detta sätt att kommunicera. Bästa är att det är snabbt och man fort får svar. Men det finns också saker som är lite farliga. Det är på gott och ont, mest gott tror jag.
Utanförskap: Vad är det egentligen, kan man fråga sig. Det är så otroligt många saker. Mest tänker jag på våra invandrare och migranter. Det är så svårt att komma in i samhället. Men det handlar också om barn i skolan, den lilla gruppen. Utanförskapet finns i alla samhällsklasser. Just idag tänker jag nog ändå mest på invandrare.
Makt: Positiv och negativ makt. Det beror på hur man hanterar makten. Den ska hanteras på rätt sätt. Demokratin är viktig i samband med ordet makt. 
Nyfikenhet: Det hänger ihop med lärandet och får inte ta slut. Lev i nuet! Inte sitta med armarna i kors och tycka att nu är det bra. Nyfikenhet behövs för att överleva tycker jag. 
Miljötips: Lev i harmoni med naturen. Tänk på det praktiska för att hjälpa till. Sophantering tycker jag inte ens behöver poängteras, det är naturligt för mig. Värna naturen på ett sätt som gör det hållbart. Ta till dig kunskap om hur. 
Boktips: Jag är med i två bokklubbar och läser en hel del. Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Den handlar om kampen om överlevnad.
Mitt ordspråk: Lära genom att göra.

 

Karin Nodin

Familj: Man, två katter och en hund. Tre vuxna döttrar.
Bor: Ute på Dalboslätten. Norra Europas plattaste område. Tre mils öppen utsikt.
Gör: Projektledare med brokig bakrund. Ingenjör och organisationspsykologi. Just nu är jag engagerad inom politik för Centerpartiet i Mellerud.

Vad tänker du när jag säger...
Bildning: Det är något ständigt pågående. Nyfiken. Roligt.
Favoritfärg: Lindblomsgrönt. 
Studiecirkel: Gemenskap och nya perspektiv. Utmaning.
Sociala medier: Möjlighet, svårt. Jag nyttjar det myckiet men det är svårt att veta hur jag når fram. Verktyget är lätt men du måste vara mer medveten än vad du tror. Det är jättebra för att hålla kontakten. Långväga barn känns nära genom sociala medier. 
Utanförskap: Tråkigt och onödigt. Insats. Nödställd.
Makt: Demokrati. Möjligheter. 
Nyfikenhet: Jippie! Nödvändigt! Livselexir.
Miljötips: Åk tåg!
Boktips: Mother Without a Mask: A Westerner's Story of Her Arab Family av Patricia Holton
Mitt ordspråk: Inte gå som katten kring gröt.

 

publicerad av Therese Johansson Kläth