Tillbaka

Vi måste få välja - vi har en hjärna

Vi med funktionshinder har också en hjärna att tänka med.

Vi vill också kunna bestämma över vår vardag. Även om vi behöver hjälp så vill vi kunna bestämma själva över vår vardag och vad vi vill arbeta med.

I Trollhättans Stad, får man inte bestämma själv var man vill ha sin dagliga verksamhet. Vi med funktionshinder, vill bestämma över våra liv i stället för att kommunen gör det.

I Trollhättans Stads dagliga verksamhet finns det några som vill flytta sin dagliga sysselsättning till en verksamhet som de kan bestämma över själva.

De vill sussla med bl.a. musik, media och hälsa men det finns inga sådana verksamheter här i Trollhättan. Förut fanns det en grupp som jobbade med bl.a. musik men den ändrade kommunen riktning på. Vi undrar varför?

Vi strävar efter att få starta en egen daglig verksamhet. I Trollhättans Stad får man inte starta privat daglig verksamhet. Vi tycker det är märkligt att man får starta andra privata verksamheter som t.ex. privata assistansbolag och LSS boenden. Varför får man då inte starta privat daglig verksamhet?

Om vi får göra detta skulle allt överskott gå till vår verksamhet, det kan till exempel vara om en av våra gitarrsträngar går sönder så kommer vi att använda kommunens pengar för att köpa en ny gitarrsträng eller vad vi än behöver. Verksamheten kommer alltså inte vara vinstdrinvande.

Så vi ber med alla våra knäppta händer att vi får starta vår deltagarstyrda dagliga verksamhet.

Skrivet av Emily Gunnarsson Riksgrunden Sverige