Tillbaka

Vi Unga förening

Hos Vi Unga kan din förening söka ekonomiskt stöd om ni vill utveckla er verksamhet.

Drömmen om att göra film

Några killar rapporterade massor av studietimmar inom film och musik till SV i Trollhättan. När de sedan startade en Vi Unga förening kunde de söka ekonomiskt bidrag för att köpa en ny och bättre kamera. Hos Vi Unga fick de sin ansökan beviljad och har sedan dess utvecklat sin förening med 45 nya medlemmar, deltagit på Vi Ungas distriktsstämma, varit på ett flertal av Vi Ungas utbildningar och hållit youtubekurs för ungdomar i SV’ lokaler. 

Filmaren och musikern Ali Eyyubov, 18, från Vi Unga-föreningen The Golden Crowns i Trollhättan, var mottagare av Vi Ungas Vänners stipendium för unga folkbildare 2017.

– Jag ska fortsätta att göra det jag gör, och nå ut till fler ungdomar, säger han.

The Golden Crowns youtube-kanal


Drömmen om Futsal

Ibland vill ungdomar göra saker sådant som inte är folkbildning. Då kan det vara smart att starta en Vi Unga förening. En grupp asylsökande ungdomar ville starta ett futsallag i Åmål. Efter att SV inte kunde hjälpa dem hänvisades de till Vi Unga. Efter att föreningen blivit registrerad hos Vi Unga har de inte bara kommit igång med sitt futsalintresse och deltagit i Tössecupen två år i rad. Förutom att sporten så har de deltagit i flera studiecirklar hos SV. Ett intresse som i början endast handlade om idrott och tävling utvecklades till ett intresse som innefattade föreningskunskap, styrelsekunskap, ledarskap och arrangörskap.

Vad drömmer du om? Vi Unga kan hjälpa dig. Läs mer på Vi Ungas hemsida