Årsstämma

Mingel och jubileumsfirande på årsstämma

Året 1967 fick butiker rätt att ha kvällsöppet, du-reformen inleddes, Disney gjorde Djungelboken och Ölandsbron började byggas. Och så bildades Studieförbundet Vuxenskolan.

Det var en sammanslagning av Svenska Landsbygdens Studieförbund och Liberala Studieförbundet. Det ena hade huvuddelen av sin verksamhet på landsbygden, det andra mer i städer och tätorter. Tillsammans blev de stora och starka.

Syftet med SV var att skapa ett förbund med en verksamhet som kunde tillgodose det stora behovet av studie- och kulturverksamhet som fanns. Idag är Ölandsbron en självklarhet, alla säger du och Djungelboken är en svensk jultradition. Behovet av studie- och kulturverksamhet har förändrats – men inte minskat. Tvärtom.

År 2017 fyller Studieförbundet Vuxenskolan 50 år och vi ser fram emot ytterligare 50 år full av gemensam drivkraft och engagemang. Självklart kommer vi att fira jubileet under hela året. Första tillfället blir på avdelningsstämma på Dalslands Folkhögskola, Färgelanda, den 29 mars.

Alla är välkomna att delta på stämman och i det verksamhetsmingel som inleder kvällen. Här visas utställningar och presentationer av verksamheter från SV Väst.

Kvällens program:
17:00 Mingel med utställning och presentationer
18:00 Rektor Tomas Rydsmo hälsar välkommen
18:20 Gästföreläsare: Rune Andersson – Grön rehab
19:00 Årsmötesförhandlingar (föredragslistan hittar du här)

Här kan du läsa vår verksamhetsberättelse för 2016