Årsstämma 2017

Hos Studieförbundet Vuxenskolan (SV) händer det mycket. Hela tiden. Det sjuder av liv i vår organisation. Till vår mission hör att vi ska vara en aktör för demokrati, mänskliga rättigheter och delaktighet och att vi ska vara en arena för arbetet med global utveckling. 

SV är en ideell organisation och ideellt arbete är en förutsättning för vår organisation. Engagemanget är grunden till allt ideellt arbete. Uppdraget bygger på en vilja att förverkliga SVs Värdegrund och Vision. Drivkraften är passionen för visionen. Att driva en förening är ett lagarbete, det krävs personer med olika egenskaper, inriktningar, intresseområden och kompetenser som kan jobba bra tillsammans SV Väst styrs av en förtroendevald styrelse – vald av vår avdelningsstämma. 

Onsdagen den 29 mars hade Studieförbundet Vuxenskolan avdelning Väst sin årsstämma i Dalslands Folkhögskola, Färgelanda. Kvällen inleddes med mingel och en utställning med temat Hållbarhet. Här visade vi ett axplock av vår verksamhet och interna aktiviteter kring ämnet. Efter välkomsthälsning av rektor Thomas Rydsmo och en föredragning om Grön rehabilitering av Rune Andersson drog så förhandlingarna igång.

Till styrelsen för 2017 valdes följande:

Ordförande

Hans-Inge Sältenberg

Strömstad

omval

Vice ordförande

Gunilla Eliasson

Uddevalla

nyval

Ledamöter

Klara van Blaricum (Vi Unga)

Lilla Edet

nyval

 

Marie-Therese Harfouche (Centern)

Bengtsfors

nyval

 

Said Abdu (Liberalerna)

Trollhättan

omval

 

Katarina Jonsson (LRF)

Bengtsfors

omval

 

Lena Bjurström

Kungälv

omval

 

Birgitta Adolfsson

Tjörn

omval

 

Mikael Gustavsson

Uddevalla

omval

 

Ingela Åkesson

Ljungkile

omval

 

Mikael Sternemar

Sotenäs

nyval

 

Inga-Lena Lindenau

Ale

nyval

 

Ledamöterna Tobias Bernhardsson, Jessica Loftbring, Jean Youhanna och Carina Andersson samt revisor Boel Holgersson avslutade sina uppdrag och erhöll bland annat gåvobevis gällande material till en lokal barnmorska i bergsbyar i Guatemala.

Stämman fastställde övergripande inriktning gällande verksamhet och ekonomi för de kommande åren och beslutade att skicka två motioner till förbundsstämman:

1.) Angående definitionen av lokal närvaro i villkoren för statsbidrag;
2.) Angående statsbidragsbestämmelserna i sin helhet.