Baktävling

Arrangemanget var tävling och utställning på en och samma gång. ”Konst som smakar” var utmaningen till alla som var sugna på att baka och tävla. För inte bara smaken utan även utseende och presentation var avgörande för segern. Så under denna paroll samlades fina (konst-)bakverk i Lilla Edets nyöppnade bibliotek under kulturveckan.

Alla besökare fick lämna in en röstsedel, där de hade röstad på sin favorit i både utseende och smak. För smaka fick alla så klart. Sista timmen av utställningen var det stora smakprovet i full gång. Det blev rena tårtkalaset och det visade sig att tårtorna smakade lika gott som de såg ut.

Vinnaren i barnklassen blev Antonia Vinqvist. Bara tio år gammal hade hon skapat tre söta kakbägare av choklad med krämfyllning. Antonia är redan en erfaren konditor, hon bakar enligt egen utsago ”rätt så mycket. Hon tycker att det är väldigt roligt att baka och är fast besluten att delta även nästa år.

I vuxenklassen vann Monica Skoglund med en underbar marsipantårta – tre våningar hög och dekorerad med många marsipanfigurer. Andrapriset gick till Hanna Johansson för hennes härligt fräscha hallontårta.

Grattis till alla vinnare!

 

Antonia Vinqvist

Antonia Vinqvist vann tävlingen i barnklassen