Från gropen till pilgrimsleden

I februari 2015 började Mac hos Studieförbundet Vuxenskolan. Först vikarierade hon för en kort period i Ale och Kungälv, men så småningom utökades vikarietieden. Ett av hennes arbetsområden passar hennes arkeologhjärta mycket bra: hon ta hand om pilgrimsleden, som går mellan Göteborg och Skara och passerar genom Ale, Lödöse och Lilla Edet. Det gör att hon har ett tätt samarbete med Lödöse Museum.
Handen på hjärtat Mac! Hur är det egentligen att jobba för SV?

På en skala från 1 till 10 – hur trivs du med dina arbetsuppgifter?
10, det är så omväxlande och spännande nästan hela tiden.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb på SV?
Alla fantastiska människor jag möter. Dessa brinnande eldsjälar som ställer upp för glädjen att berätta om något som ligger dem varmt om hjärtat.

Du får önska dig ett valfritt projekt du får syssla med – vad är det?
Pilgrimsprojektet är ju redan lite av ett drömprojekt. Ett annat som ligger mig varmt om hjärtat är samarbetet med hembygdsföreningarna. Jag kan tänka mig att starta ett projekt om fornminnesvård. Det finns så många fornlämningar som far illa pga av bristande kunskap.

Vad är dina fritidsintressen?
Arkeologi, historia, språk, japansk kultur, brittisk kultur, svärd, mc, segling, fotvandring, mm, mm, mm (=mångt och mycket).

Vem är din förebild och varför?
Min kollega Hanna Nyqvist – hon får alltid så mycket gjort, samtidigt som hon är både glad och rolig.

Mac med student

Här ser vi Mac som jobbar med den fyrbente arkeologistudenten Saurow, kallad efter en berömd dansk arkeolog som var chef för Göteborgs arkeologiska museum för 100 år sedan.