Kulturplatsen Ljudaborgs föreställning Grälet vid älven

Grälet vid älven

Det tvååriga leaderprojektet för att utveckla kulturplatsen Ljudaborg gav resultat. Ett mål var att etablera en kulturförening och hösten 2013 bildades Ljudaborg Kulturförening.

Med Grälet vid älven arrangerar kulturföreningen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan sin första egenproduktion. De hade turen att få Martin Rossing som regissör. Många känner till honom som manusförfattare och regissör av Vid ljuda os, som SV producerade i 16 år. Martin översatt komedin Le Baruffe Chiozotte av Carlos Goldini och anpassade handlingen till det medeltida Lödöse.

Detta år lovar man att det blir mycket skoj och skratt. Giftassugna kvinnor, svartsjuka män och en fogde nära sammanbrott är receptet till detta.

Ensemblen, som sätts samman av kulturföreningens medlemmar, tränar sedan januari för spektaklen. Dessutom jobbar de hårt med kulliser och rekvisita. In i det sista inför premiären sågar och hamrar skådespelarna runt om Ljudaborg.

Premiären är fredag 29 maj kl. 15:00 på Ljudaborgscenen bakom Lödöse Museum. Fram till lördag 13 juni spelas nio föreställningar till. Kronan blir kulturmarknaden Från dåtid till nutid på sista speldagen mellan kl. 10:00 och 16:00.

Se alla föreställningar här