Farewell efter 12 år

I grunden är Maggan frisör, men en sjukdom satte stopp på den karriären. Så fick hon chansen att arbetsträna på Studieförbundet Vuxenskolan i mars 2012 och den chansen använde hon väl. Hon började som administratör och så småningom blev hon verksamhetsutvecklare som höll folkbildningsbollen i Stenungsund i luften.

Maggan Ruckmans sista dag på SV

Maggan Ruckman

Det är ett fantastiskt roligt jobb, säger hon. Visst finns det alltid mycket att göra, men man kan göra många olika saker och träffar så många människor.

Hennes alldeles egen käpphäst är kulturen, som hon gärna jobbade med. Även privat läser Maggan mycket och ”jag är en riktig dansråtta”, skattar hon. Hennes engagemang syns i Stenungssund. Här finns det mycket verksamhet inom kultur och dans, allt från gammaldans, foxtrott till bugg.

Men hur känns det att bli pensionär från ena dagen till den andra? Det känns väldigt bra, svarar Maggan. Mentalt har jag jobbat färdigt. Hon har haft hela hösten att bli vän med tanken, för hon tog beslutet redan i april. Nu ser hon fram emot att få mer egen tid för att göra allt det hon vill göra. Hon är övertygad att hon inte ska ha något problem alls att sysselsätta sig.

Hennes efterträdare finns redan på plats sedan ett tag tillbaka. Ann-Marie Myllykangas ska axla Maggans mantel. Inga bekymmer här heller. Det är bara att jobba vidare, ler Maggan.

Några avslutande ord, kanske? Ja, det har Maggan: Ett stort tack till ledningen och medarbetare och så klart till alla cirkelledare och deltagare i Stenungssund.

Ett stort Tack till dig, Maggan för det underbara arbete du gjort i Stenungssund under alla dessa år.