Bara du bestämmer vad du kan göra

Agneta Granqvist vill ha mycket humor i sina musikaler och shower och vill att publiken ska få skratta. Hon vet vad hon pratar om efter att ha satt upp 15 olika musikaler som regissör och producent, och där hon dessutom har skrivit många egna manus. Caroline Åberg har hunnit turnera land och rike runt med bland annat Monica Zetterlunds kompmusiker och för fyra år sedan startades ett lyckat samarbete mellan Agneta och Caroline som nu ger spännande förutsättningar för många nya cirklar. Det är också ganska tydligt att de kompletterar varandra.

Agneta och Caroline

- Nu kör vi, brukar jag säga. Då svarar ofta Caroline att vi måste tänka efter först, skrattar Agneta.

Starten av den nya yrkesförberedande artistskolan i Skara är planerad och klar, och ja… Bert Karlsson har ett finger med i spelet, så nu ligger fokus kring studiecirklarna i showskolan som erbjuds inom SV Trollhättan. Genom cirklarna når de ut brett med allt de kan, och det är en hel del. Musikal för åldrar mellan 9-15 år, Scen- och showkurs för 15 år och uppåt och individuell sång i tre olika svårighetsnivåer. Dessutom ser Agneta till att det startas upp en gospelkör med körledaren Kristina Andréen. Cirklarna med sång, teater och dans ska givetvis ge energi och glädje, men de har fler syften. Bland annat vill Agneta och Caroline få ge tillbaka mycket av det som de själva lärt sig genom åren. Ibland genom egna misstag.

- Vi har samlat på oss så mycket kunskap genom åren och vill väldigt gärna dela med oss av våra erfarenheter. Många blir inspirerade att fortsätta med artisteri efter en musikaluppsättning eller en show och därför vill vi passa på att klä på våra deltagare både hängslen och livrem som en liten förberedelse inför framtiden, säger Agneta.

Scen ur Moulin Rouge

Scen ur Moulin Rouge

Framförallt vill de förmedla att det bara är du själv som bestämmer vad du kan och inte kan. Att våga ta för sig inom teater, sång och dans gör att människor i alla åldrar växer och det blir en styrka som de ofta plockar med sig in i andra situationer.
- Vi ser det varje gång vi sätter upp en ny musikal eller show. Det är häftigt att få följa med på resan fram till premiären. Det händer så mycket med alla oavsett ålder, bekräftar båda två.

Caroline ser fram emot sångcirklarna som riktar sig till både nybörjare (Bas) och till de som sjungit förut (Medium). Det blir också en avancerad nivå för erfarna sångare som känner att de skulle behöva lite utveckling.

- Det är en så stark drivkraft att få hålla på med det vi känner oss ämnade att göra. Nu hoppas vi verkligen att vi kan få spilla av lite av den kraften på deltagarna i höst, avslutar Caroline.