Fläta näver

Information

Näver är ett oerhört mångsidigt material. Den här helgen bekantar du dig med materialet och lär dig fläta med näver och tillverka föremål som väskor, fat eller skålar.

Under två dagar kommer produktdesignern och näverslöjdaren Kerstin Sylwan till Nääs och håller kurs i näverflätning.

Näver är ett fantastiskt material fullt av möjligheter. Du får bekanta dig med olika tekniker som används för att skapa föremål av näver som flätning, tampning, vikning och sömnad. Men under kursen arbetar vi med flätning som teknik. Du får också veta mer om näver som material, dess historia och traditioner.

När man flätar näver behövs som regel inga särskilda förkunskaper. Är du nybörjare är det lämpligast att göra tex. en liten väska, en skål, en korg eller ett brödfat under kursen. Plus något litet om tiden räcker till. Har du lite mer vana kan du göra en öppen väska med bärrem eller enklare kont.

Ha gärna lite idéer med dig inför kursen, men är du osäker kan du bestämma dig efter att vi fått känna lite på materialet. Tillsammans bedömer vi vad som är rimligt att hinna med och vad man eventuellt kan göra klart hemma.

Kursen anordnas i samarbete med Slöjd & Byggnadsvård.

Kursledare
Kerstin Sylwan är i grunden produktdesigner och har under flera år arbetat med att lära sig nävertekniker för att inkorporera det i sitt arbete. Hon är upplärd av näverslöjdaren Bror Forslund och ser fram emot att det fantastiska materialet ska bli uppmärksammat och använt av fler.

Fika och lunch
Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Att tänka på
Materialkostnad tillkommer per hekto på näver och ev. läder till remmar, materialet köper du på plats.
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så kom i god tid innan kursen startar.

Kommer du med bil? Parkeringen ligger en bit ifrån kurslokalen. Läs mer om att parkera på Nääs här.
Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning. Parkering betalas i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).
För resa med kollektivtrafik vänligen se www.vasttrafik.se

NÄR, VAR, HUR
Datum: 21-22 september
Tid: Lör & sön 10-17
Kursledare: Kerstin Sylwan
Avgift: 3400 Kr
Plats: Hemslöjdens mötesrum våning 2 i Slöjdseminariet, Nääs

Betalar du med presentkort?
I anmälningsformuläret välj "Betala med faktura istället för Klarna" och ange ditt presentkortsnummer under "Lämna ett meddelande", så ordnar vi detta! Du kan också betala en del av kursavgiften med presentkort (exempelvis om presentkortet inte räcker till hela kursavgiften). Vi drar då av det belopp som finns kvar på ditt presentkort och fakturerar dig resterande del av kursavgiften.

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här

Startdatum:

2024-09-21

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

53396

Plats:

Nääs Slöjdlärarseminariet Otto Salomons Väg 16 44892 Floda

3 400 SEK