Hantverkscafe - kamratcirkel med inriktning kaninull

Information

Välkommen att vara med i Hantverkscafé - kamratcirkel med gemensam inspiration och kunskapsutbyte!

Har du någon påbörjad stickning/virkning som blivit liggandes, eller påbörjade du ett broderi som aldrig blev klart? Kanske har du en "laga-låda" som du aldrig tar tag i?
Vill du träffa andra som är intresserade av hantverk och få inspiration och utvecklas?
Då är detta något för dig!

Tillsammans inspirerar ni varandra till nya tekniker och material. Passa på att att lära dig (eller lära ut) något nytt/gammalt och självklart ha en trevlig stund.

Upplägg:
Ellinor kommer att visa hur kaninens ull klipps, sorteras och den som önskar får prova spinna med kaninull
Därefter ses gruppen vidare till en början på 5 träffar. Vill man fortsätta längre så går det bra, gruppens önskemål styra i överenskommelse med personal på Vuxenskolan.
Skulle man behöva studiematerial iform av tidningar, bok annat prata med din verksamhetsutvecklare om vi kan bidra med viss kostnad.

Studiematerial:
Cirkeln är kostnadsfri, du tar själv med dig det material du vill arbeta med.

Kamratcirkel:
En kamratcirkel bygger på gruppens gemensamma lärande, det finns alltså ingen arvoderad lärande ledare. En kamratcirkel är kostnadsfri att vara med i men man tar med sitt egna arbetsmaterial. En i gruppen behöver utses till cirkelledare för att registrera närvaro vid träffarna men har inget lärande ansvar för det. För den som blir cirkelledare erbjuds utbildning och gemenskap vid våra årliga cirkelledarträffar som tack för hjälpen. Ellinor har lovat att sköta närvarorapporten och vara kontakten till SV. Ett fint och viktigt uppdrag för den som känner sig manad.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Varmt välkommen!

Startdatum:

2024-06-22

Tid:

16:00 - 17:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51235

Plats:

Trädgården Västra Sävsjö 620 38294 Nybro

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län