Knyppling varannan vecka

Information

Knyppling är en form av handarbete och används för att tillverka spets. Att knyppla kan liknas vid en avancerad flätning. Trådarna lindas på knyppelpinnar. Sedan korsas och vrids trådarna så att olika mönster bildas på spetsen.

INNEHÅLL
Vi knypplar Vadstenaknyppling och går efter en kursplan som Svenska Spetsar i Vadstena tagit fram. Vi använder en knyppeldyna med rulle där mönster och trådar fästs med knappnålar. Traditionellt knypplar man med lingarn i olika grovlekar. Vi använder både klassiskt vitt garn och roliga färger beroende på vad vi skapar.

I den här studiecirkeln jobbar du mer självständigt med mönster du själv väljer. Ledaren visar olika moment både enskilt och för hela gruppen och hjälper varje deltagare på rätt nivå. I gruppen hjälps vi åt att inspirera och utbilda varandra genom att visa upp våra arbeten och metoder. Vi samtalar om vad vi gör och delar vår kunskap genom att lösa svårigheter tillsammans.

GRUPPSTORLEK OCH RESERVPLATSER
Varje grupp har max 9 deltagare för att ledaren ska hinna handleda alla. Om det finns stort intresse startar vi gärna en grupp till. Anmäl dig till en reservplats så hör vi av oss!

MATERIAL OCH UTRUSTNING
Ta med dig egen knyppeldyna, pinnar och vanliga tunna knappnålar. Mönster och garn kan du köpa av Malin på plats. Du hittar både nya och begagnade knyppeldynor online.

KURSLITTERATUR
Kursboken är ”Knyppling” av Föreningen Svenska Spetsar från Natur och Kultur förlag (ISBN978-91-27-12058-7). Den kan köpas på Svenska spetsars hemsida, eller på internetbokhandel.

KURSLEDARE
Malin har knypplat i ca 15 år. Hon har kontinuerligt gått olika kurser, både under terminerna och intensivkurser i Vadstena under olika sommarveckor, både fortsättningskurs, fördjupningskurs och kurs i montering av spets. Malin knypplar mest Vadstenaknyppling, men har också på senare tid börjat nosa på andra varianter av knyppling.
#TextilLund

Startdatum:

2024-08-21

Tid:

16:45 - 19:15

Antal tillfällen:

7

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

15107

Plats:

Fluoriten Glimmervägen 6 22478 Lund

1 800 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden