Konstlabb: Olja monotipiteknik

Information

Välkommen till Konstlabb med Sasha. Alla Sashas workshops är en lekplats och ett laboratorium för dig som vill lära dig mer om dig själv genom färger och former och prova olika visuella språk. Genom fascinerade tekniker och fantasi lär vi oss att bli flexibla i både konsten och livet. Sasha delar med sig av sina hemliga tips och konstnärliga processer och hjälper er att bli både tryggare och friare i skapandet.

Kursinnehåll
Enkel men kraftfull monotipiteknik som gör det möjligt att trycka unika bilder utan tryckpress. Resultatet är en kombination av saker du planerat och avsiktliga märken som skapar en vacker balans. Lätt teknik att använda hemma och fortsätta kreativa experiment.

Bra att veta
Ingen erfarenhet eller kompetens behövs, bara din kärlek för äventyr, färger och nya sätt att experimentera med.

Om kursledaren
Sasha Bergdahl Larsson är född på halvön Kamchatka med vulkaner och Stilla havet runt omkring, och har alltid varit fascinerad av kulturer, språk och psykologi.
Genom livet studerade Sasha lingvistik, psykologi och bildterapi på universitetet. Allt är egentligen språk för Sasha och genom sitt arbete som konstterapeut upptäckte Sasha att visuellt språk kan bli även rikare än verbalt och berätta djupare historier.
Nu är Sasha verksam konstnär (medlem i Svenska Konstnärsförbundet) och arbetar som bildterapeut med personer med olika diagnoser bland annat. Att ge möjligheter att uttrycka sig på ett nytt sätt och titta hur det hjälper människor är Sashas stora inspiration och glädje. Sasha blir ständigt förundrad över hur processer i vårt psyke kan översättas till former och färger och hur vi genom att transformera dem kan arbeta med våra sinnesprocesser.
Sasha älskar att hjälpa människor att hitta sitt eget bildspråk och utveckla det.
’’Jag har rest mycket, men skapande process är mitt favorit äventyr, det är där jag har gjort mina största upptäckten, det är skapade som var mitt största stöd i svåra tider.’’
Är du intresserad av att se Sashas alla magiska verk? Gå in på Sashas instagram @sashabook för att se mer!

Tid: Torsdag 27/6 kl 17:00-20:00
Plats: Konstasken, Kristinehamns konstmuseum, Dr Enwalls väg 13 C, 681 84 Kristinehamn
Kostnad: 395 kr (inkl material)
Anmälan senast den 25/6.


Frågor?
Kontakta Evelina Finn, evelina.finn@sv.se, 0550 - 230 231.


Denna kurs sker i samarbete med Kristinehamns Konstmuseum

Startdatum:

2024-06-27

Tid:

17:00 - 20:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55546

Plats:

Kristinehamns Konstmuseum Dr Enwalls väg 13 C 68184 Kristinehamn

395 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Värmland