Läderhantverk – traditionell handsömnad

Information

Kursbeskrivning

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i att arbeta med läder och skinn. Först får du en teoretisk genomgång av huden, dess delar, egenskaper, och vad dessa delar lämpar sig till. Lars och Jenny redogör också för de olika verktyg, material och tekniker som kommer att användas under helgen. Sedan får du praktisera och testa grundtekniker såsom att skära med halvmånekniv och öva handsömnad. Därefter får du möjligheten att tillverka ett par olika föremål. Du kan göra en enklare plånbok för bankkort, en nyckelring, ett bälte eller ett bokomslag till pocket eller anteckningsbok. Beroende på vad du väljer att tillverka varierar materialkostnaden lite.

Kursledare: Lars Jonsson och Jenny Elmqvist

Plats: Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7 Linköping
Datum: 21-22 september 2024
Tid: Lördag och söndag kl. 10.00-17.00 båda dagarna
Pris: 2600 kr + material, 150-300 kr. Materialkostnaden betalas på plats under kurshelgen.

Förkunskapskrav: Inga förkunskaper krävs för att delta vid kurstillfället.

Bokning och betalning
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem i föreningen Hemslöjden i Östergötland har du 10 % rabatt på kursavgiften. Om du är medlem och betalar via Klarna, får du en återbetalning från Klarna på den avdragna rabatten i efterhand. Alternativt kan du välja att betala via faktura när du genomför bokningen, så får du rabatten avdragen direkt.
Läs mer om medlemskap här: Medlem

OBS! Om du vill utnyttja ett presentkort vid bokningen av kursen, behöver du kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för att göra din bokning (se kontaktuppgifter nedan). Sedan behöver du inom en vecka gå till Hemslöjdens butik i Linköping för att genomföra betalningen av kursen.

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för frågor kring betalning och anmälan: Maila ostergotland@sv.se eller ring 013-314070
Kontakta Hemslöjden i Östergötland för frågor kring kursinnehåll, medlemskap och övriga frågor: Maila info@hemslojdeniostergotland.se eller ring 013-13 93 62

Kursen arrangeras av Hemslöjden i Östergötland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startdatum:

2024-09-21

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43272

Plats:

Hemslöjdsgården Läroverksgatan 7 58223 Linköping

2 600 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland