Lär dig timra-fyra dagar

Information

Från enstaka träd till ett helt hus...

Kursinnehåll
Här får du lära dig tekniken att timra, hur man fäller in stockarna exakt i varandra så det blir tätt, hållbart och rustikt. Vi utgår från eget sågat timmer och du får lära dig alla moment steg för steg. Vi använder oss av sedvanliga handverktyg, så som man gjorde förr i tiden. Att timra är något som tar tid, därför kommer vi bara hinna en liten liten bit på huset under kursen, men du kommer lära dig mycket. Det finns 2-, 3- respektive 4-dagars kurser. Skillnaden mellan antalet dagar som du går kursen är att du helt enkelt hinner att öva och lära dig lite mera. Alla är välkomna! Att timra är riktigt kul!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Att ta med
Medtag tumstock och penna som du kan skriva på trä med, gärna en grov blyertspenna, helst ej tusch. Papper och vanlig penna att föra egna anteckningar på. Den som har kan utöver detta ta med en fogsvans, hammare, stämjärn och yxa. Har du inte finns det att låna. Kläder och skor/stövlar efter väderlek.

Medarrangör och kursledare
Ann-Louise Fransson, Botanikan. 070-236 37 96, info@botanikan.se. Ring eller mejla om du har frågor.
I samarbete med Södra skogsbygdens Timmerhusförening och kursledare är Lars Nilsson, Växjö Byggnadsvård


Bra att veta
Vi kommer att vara utomhus båda dagarna och varva teori och praktiskt byggande. Du bjuds på förmiddagsfika, men lunch medtar du själv. Det finns möjlighet att låna micro resp. kokplatta. Tallrikar och bestick finns, du diskar själv i uteköket.

Plats
Kursen hålls i byn Deralycke, ca 8 km från Korrö, vägbeskrivning fås i samband med att fakturan skickas ut.

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på kursavgiften 1950 kr, det är först när denna är betald som du räknas som anmäld. Har du uppgett en mejladress skickas fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Vid återbud ges fram till två dagar före kursstart ett tillgodohavande av 75% på inbetalad kursavgift att nyttjas inom ett år. Önskas delbetalning med 750 kr som en anmälningsavgift, kan detta ordnas, kontakta i så fall Studieförbundet Vuxenskolan.

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du Britt Nilsson, SV Kronoberg, britt.nilsson@sv.se, 070-226 45 67
Startdatum:

2024-07-29

Tid:

09:00 - 17:00

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Mån Tis Ons Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43709

Plats:

Deralycke 36258 Linneryd

3 600 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg