Möbeltapetsering söndag

Information

Har du en möbel där hemma som skulle behöva piffas upp? Uppfräschning av stoppning eller ny klädsel? Det mesta som rör det textila i våra hem har du möjlighet att lära dig och arbeta med på den här kursen.

Målgrupp
Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om eller prova på möbeltapetsering för första gången. All undervisning sker helt individuellt efter dina behov och önskemål.

Mål
Efter avslutad kurs har du fixat till din möbel eller i alla fall påbörjat det arbetet (beror lite på omfånget av "reparation") och fått med dig kunskapen kring hur man gör.

Innehåll
Vårda, klä om och reparera dina möbler. Du tar själv med dig den möbel du vill jobba med under kursen. Efter denna omgång startar vi en omgång till, så alla hinner klart med sina möbler eller om man vill fortsätta.

Studiematerial
Specialverktyg för möbeltapetsering samt en del av de traditionella stoppningsmaterialen finns på plats att köpa under kursen (faktureras i efterskott). Kursen inkluderar även ett kompendium med enklare beskrivningar och förklaringar. Ta med dig en häftpistol med tillhörande klammer några olika mm-storlekar. Annat som är bra att ha med, men inget måste, är: Tång, Spårskruvmejsel, Sax, Tumstock, Måttband, Hammare, Gummiklubba. Ta med något att äta. Smörgås eller mat. Det finns mikro i lokalen. Kaffe och te finns. OBS! Du måste ta med dig din möbel hem mellan varje kurstillfälle.

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 9 deltagare.

Om kursledaren
Kursen leds av Pernilla Johansen, som är utbildad möbeltapetserare och före detta ägare i Hallands Möbel- & Tapetserarverkstad i Kungsbacka. Pernilla har även lång erfarenhet som cirkelledare på Studieförbundet Vuxenskolan. Mobilnummer till ledaren vid frågor är 0704-383201.

Startdatum:

2024-10-20

Tid:

09:00 - 15:00

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Sön

Arrangemangsnr:

10619

Plats:

Sommarlust, Hantverkslokal, Vävlokal Sommarlustvägen 2 43446 Kungsbacka

1 900 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland