Putsa och mura med kalkbruk

Information

Putsa och mura med kalkbruk
I samarbete med Hantverkslaboratoriet i Mariestad arrangerar vi en kurs där du lär dig traditionell murning och putsning med kalkbruk i teori och praktik.

Traditionell putsning och murning med kalkbruk är uråldrig tekniker och har visat sig hålla bättre än många av dagens så kallade putsytor. Den som har en murad vägg och/eller en putsad fasad kan ha god nytta av att själv kunna utföra mindre lagningar.

Första halvdagen har vi teori kring olika sorters bruk, egenskaper och användningsområden. Dag två och tre provar vi att putsa och mura själva med kalkbruk. Då ingår moment som blandning av olika sorters bruk och själva putsarbetet med en grund, grovputs och en finputs och murning med olika metoder i en övningsstation för murning av tegel. Vi kommer putsa på fasad.

Efter kursen har du en övergripande kunskap om olika sorters bruk och kan en hel del om kalkbruk. Du kan blanda bruk och göra mindre mur- och putslagningar.

Kursen anordnas i samarbete med Slöjd & Byggnadsvård.

Kursledare
Kursledare är muraren Anders Göransson, verksam inom Hantverkslaboratoriet i Mariestad. Anders undervisar blivande murare med inriktning mot kulturhistoriska byggnader på Göteborgs universitets bygghantverksutbildning i Mariestad om mur, puts och traditionella bruk.

Vill du betala med presentkort?
Se längre ner på sidan för detaljerad information.

Fika och lunch
Fika med kaffe/te och enklare lunch ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med
Att mura är ett smutsigt arbete så ta med dig arbetshandskar, arbetskläder/oömma kläder och arbetsskor. Medtag arbetskläder redan på fredagen då det är teori halva dagen endast.
Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten. Vi har verktyg till samtliga deltagare men vill du kan du ta med dina egna.

Att tänka på
Observera kurstiderna! Fre 10-17, lör 8-17 och sön 8-15.

Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

För dig som kommer med bil så går det bra att ställa sig utanför Trädgårdens skola vilket är mötesplatsen för första kursdagen, sedan får man ett p-tillstånd av kursledaren som finns att hämta inne på Trädgårdens skola (2:a våningen).

Notera att boende ej är inkluderat i kursavgiften.
Tips på boende finner du här: https://www.vastsverige.com/mariestad/bo/

När, var och hur?
Datum: 23-25 augusti
Tid: fre 10-17, lör 8-17 och sön 8-15
Kursledare: Anders Göransson, murare och lärare
Avgift: 3150 kr
Plats: Trädgårdens skola, Magasinsgatan 4, Mariestad.

Betalar du med presentkort?
I anmälningsformuläret välj "Betala med faktura istället för Klarna" och ange ditt presentkortsnummer under "Lämna ett meddelande", så ordnar vi detta! Du kan också betala en del av kursavgiften med presentkort (exempelvis om presentkortet inte räcker till hela kursavgiften). Vi drar då av det belopp som finns kvar på ditt presentkort och fakturerar dig resterande del av kursavgiften.

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här

Startdatum:

2024-08-23

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Fre Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

53301

Plats:

Trädgårdens skola, Mariestad Magasinsgatan 4 54237 Mariestad

3 150 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig