Renovera fönster

Information

De flesta gamla fönster går att rädda även om det tar sin tid. Som lön för mödan får du vackra fönster av en kvalitet som inte är möjlig att köpa idag.

I vilket skick kan ett fönster vara för att det ska vara värt att renovera?

Under denna endagskurs visar kursledaren momenten i fönsterrenovering steg för steg. Alla deltagare får pröva handgreppen, att plocka ur glas, renovera bågen och kitta. Vi går igenom målning samt diskuterar glaskvalitet, färg, kitt m.m. Mats Lindström tar även upp problematik med imma och kondens samt tätningslister o.s.v.

Praktik och teori varvas under dagen.

Kursen anordnas i samarbete med Slöjd & Byggnadsvård.

Kursledare
Kursledare är fönsterhantverkaren Mats Lindström som driver företaget Husögat Byggnadsvård i Mölndal. Mats har under drygt 15 år ägnat sig professionellt åt fönsterhantverk och har tillsammans med sina medarbetare renoverat fönster i lägenheter och villor. Mats är en mycket duktig fönsterhantverkare och uppskattad kursledare.

Vill du betala med presentkort?
Se längre ner på sidan för detaljerad information.

Äta
Enklare lunch, fika och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Ta med
En varm tröja - det kan vara kallt i lokalerna. Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor. Har du en gammal fönsterbåge får du gärna ta med den för att öva de olika momenten på. Det gäller även om du har fönsterrenoveringsverktyg som kittkniv, färgskrapa och liten hammare. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.

Att tänka på
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.
Eventuell parkering betalas av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

För resa kollektivt till Nääs, vänligen se: www.vasttrafik.se

NÄR, VAR & HUR
Datum: 8 september
Tid: Söndag kl. 10-17
Kursledare: Mats Lindström, fönsterhantverkare
Avgift: 1750 kr
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Betalar du med presentkort? I anmälningsformuläret välj "Betala med faktura istället för Klarna" och ange ditt presentkortsnummer under "Lämna ett meddelande", så ordnar vi detta! Du kan också betala en del av kursavgiften med presentkort (exempelvis om presentkortet inte räcker till hela kursavgiften). Vi drar då av det belopp som finns kvar på ditt presentkort och fakturerar dig resterande del av kursavgiften.

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

mer info om kursen finner du här hos Slöjd & Byggnadsvård

Startdatum:

2024-09-08

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

53329

Plats:

Nääs Slöjdlärarseminariet Otto Salomons Väg 16 44892 Floda

1 750 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig